Avrupa Galatasaray'ı konuşuyor! 'Delirdik'

Galatasaray Odeabank'ın ULEB Avrupa Kupası'nda Strasbourg'u 78-67 yenerek kazandığı şampiyonluk, Avrupa basınında geniş yer buldu.

Avrupa Galatasaray'ı konuşuyor! 'Delirdik'
Avrupa Galatasaray'ı konuşuyor! 'Delirdik'
GİRİŞ 28.04.2016 14:53 GÜNCELLEME 28.04.2016 14:53

Ülke basınında yer alan değerlendirmelerin genelinde, Galatasaray Odeabank'ın daha üstün ve daha iyi bir takım olarak kendisinden beklenen sonucu aldığı ve Strasbourg'u bir rüyadan uyandırdığı belirtildi.

"BURASI BİR VOLKAN"

Fransa'nın önde gelen spor gazetesi L'Equipe, maç öncesi Fransız yorumcunun Abdi İpekçi Arena hakkında yaptığı "Burası bir volkan, hemen söndürülmeli." yorumuna yer verdi.

"DELİRDİK"

Haberde, Strasbourg Başantrenörü Vincent Collet'in "Maçın son iki dakikasına kadar oyunu istediğimiz gibi kontrol ediyorduk ve bu andan sonra planımız altüst oldu, delirdik ve kolektif oyundan uzaklaştık." değerlendirmesi kullanılırken, Galatasaray Odeabank'ın Gabonlu oyuncusu Stephane Lasme'nin ise maçın en iyisi seçildiği vurgulandı.

"SARI KIRMIZI MAGMA"

Le Figaro ise "Galatasaray Odeabank, finalde Strasbourg'u şampiyonluk rüyasından uyandırdı" başlığıyla verdiği haberde, rüyanın 'Abdi İpekçi Arena volkanında' eridiğini belirtti. 2001 yılından bu yana finale çıkan ilk Fransız takım Strasbourg'un, 12 bin 500 kişilik 'sarı ve kırmızı magma' oluşturan taraftarların baskısına boyun eğmekten kurtulamadığı da ifade edildi.

Le Monde gazetesi, Strasbourg'un mücadeleyi son dakikaya kadar bırakmamasına rağmen Galatasaray Odeabank'ın maçın genelinde üstünlük kurduğunu, Fransa temsilcisinin eline geçen fırsatı kaçırarak pişman olduğunu yazdı. Haberde öne çıkarılan bir başka konu ise Galatasaray Odeabank'ın bütçesi ve kulüp tarihi olarak rakibinin önünde bulunması oldu. Fransa takımının maçın 2. çeyreğinin ortalarında oyuna denge getirmesine rağmen fırsatı değerlendiremediği de belirtildi.

Liberation da benzer bir başlık atarak, Strasbourg'un şampiyonluk rüyasının Galatasaray Odeabank tarafından yok edildiğini manşetine taşıdı. 

"BİR BÜYÜ GİBİ"

Final maçını izleyenler arasında bulunan Strazburg Belediye Başkanı Roland Ries ise karşılaşma öncesi Fransa televizyonuna salondaki atmosferi anlatırken, "Bir büyü gibi, fakat sporun güzellikleriyle dolu bir büyü. Herhangi bir tehlike ve taşkınlık değil." ifadelerini kullandı.

LİTVANYA BASINI

Basketbol ULEB Avrupa Kupası finali rövanş karşılaşmasında Galatasaray Odeabank’ın, Fransa’nın Strasbourg ekibini 78-67 yenerek şampiyon olması, Litvanya basınında geniş yer buldu.

"AVRUPA KUPASININ YENİ KRALI"

Basketbol ülkesi olarak bilinen Litvanya’da, Krepsinis spor sitesinde, “Avrupa Kupası’nın yeni kralı Galatasaray Odebank” başlığı ile verilen haberde, sarı-kırmızılı ekibin müthiş mücadelesinin, kendisine kupa kazandırdığı ve gelecek sezon direkt Avrupa Ligi’ne katılacağı vurgulandı.

"GALATASARAY AVRUPA YOLCUSU"

Ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi Lietuvos Rytas, Galatasaray Odeabank’ın zaferini spor sayfasındaki manşetine taşıyarak, “Galatasaray Odeabank, THY Avrupa Ligi yolcusu” başlığını kullandı. Gazetenin haberinde, Türk takımının ilk maçın rövanşını aldığı belirtilerek, "Türkler, mücadeleye müthiş başlayarak dış atışlarla Fransızlara fark attı. Teslim olmak istemeyen Strasbourg, yenilgiden kurtulamadı” değerlendirmesinde bulunuldu.

GALATASARAY FRANSIZLARI BOZARAK KUPAYA UZANDI

DELFI haber portalı ise "Galatasaray Odeabank, Fransızları bozarak kupaya ve THY Avrupa Ligi biletine uzandı” manşetini kullanarak, Galatasaray Odeabank’ın tarihinde ilk kez Avrupa Kupası’nın şampiyonu olduğuna dikkati çekti.