Rakipler belli oldu! 12 Dev Adam'a iyi kura

2016 Rio Olimpiyatları basketbol elemelerinde mücadele edecek kadın ve erkek milli takımlarımızın rakipleri belli oldu.

Rakipler belli oldu! 12 Dev Adam'a iyi kura
Rakipler belli oldu! 12 Dev Adam'a iyi kura
GİRİŞ 26.01.2016 20:19 GÜNCELLEME 26.01.2016 21:54

2016 Rio Olimpiyatları basketbol elemelerinde mücadele edecek kadın ve erkek milli takımlarımızın rakipleri belli oldu.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın, 2016 Rio Olimpiyatları'nda yer alabilmek için mücadele edeceği Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'nin kuraları İsviçre'nin Cenevre kentinde çekildi.

13-19 Haziran tarihleri arasında Fransa'nın Nantes kentinde organize edilecek elemelerde Ay Yıldızlılarımızla birlikte; organizasyona ev sahipliği yapacak Fransa, İspanya, Belarus, Küba, Arjantin, Çin, Kore, Yeni Zelanda, Kamerun, Nijerya ve Venezuela mücadele edecek.

Kura çekimi sonunda A Milli Kadın Takımımız, B Grubu'nda Arjantin ve Kamerun ile birlikte yer aldı. Ülkemizi kura çekiminde TBF Başkanı Harun Erdenay, TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, A Milli Erkek Takım Menajeri Haluk Yıldırım ve A Milli Kadın Takım Menajeri Arzu Özyiğit temsil etti.

A Milli Takım Başantrenörü Aziz Akkaya yapmış olduğu açıklamada, "B Grubu'nda Kamerun ve Arjantin ile karşılaşacağız. Amacımız grubumuzda ilk sırayı almak. Toplamda üç maç  kazanmamız durumunda Olimpiyat Oyunları'nda yer alacağız. Bu maçları mutlaka kazanmamız gerekiyor" dedi.

Eleme maçlarında gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finalde takımlar çapraz olarak eşleşecekler ve çeyrek finalden galibiyetle ayrılacak olan 4 takım direkt olarak Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek. A Milli Kadın Takımımız grubunu ilk iki sırada bitirmesi halinde A Grubu'ndan gelecek takımla eşleşecek. Mağlup olan 4 takım ise kendi aralarında yarı final ve final mücadeleleri yapacaklar. Finalde galibiyete ulaşan takım da, son takım olarak Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek. 

Kadınlar Olimpiyat Elemeleri Grupları şu şekilde:

A GRUBU

*Küba
*Yeni Zelanda
*Fransa

B GRUBU

*Kamerun
*TÜRKİYE
*Arjantin

C GRUBU

*Belarus
*Kore
*Nijerya

D GRUBU

*Venezuela
*İspanya
*Çin

KADINLARDA GRUP EŞLEŞMELERİ 

12 DEV ADAM'IN RAKİPLERİ

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Rio Olimpiyat Elemeleri A Grubu'nda Kanada ve Senegal ile eşleşti.

2016 Rio Olimpiyatları'nda yer alabilmek için mücadele edecek A Milli Erkek Basketbol Takımı, Olimpiyat Elemeleri maçlarını Filipinler'de oynayacak.

4-10 Temmuz tarihleri arasında Sırbistan, İtalya ve Filipinler'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Erkekler Olimpiyat Elemeleri'nde Ay Yıldızlılarımız ile birlikte; Fransa, Sırbistan, Yunanistan, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Kanada, Filipinler, İran, Japonya, Angola, Tunus, Senegal, Letonya, Hırvatistan, Meksika, Porto Riko ve Yeni Zellanda mücadele edecek.

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen kura çekimi sonrasında maçlarını Filipinler'de oynayacak olan Ay Yıldızlılar, A Grubu'nda Senegal ve Kanada ile karşılaşacak.

Ülkemizi kura çekiminde TBF Başkanı Harun Erdenay, TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, A Milli Erkek Takım Menajeri Haluk Yıldırım ve A Milli Kadın Takım Menajeri Arzu Özyiğit temsil etti.

Eleme maçlarında gruplarını (A - B, C - D, E - F) ilk iki sırada bitiren takımlar çapraz olarak eşleşecekler. Çapraz eşleşme sonunda rakiplerini mağlup eden takımlar, final oynama hakkı kazanacaklar. Final maçını kazanan takımlar, Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek. Böylelikle Sırbistan, İtalya ve Filipinler'de organize edilecek turnuva sonunda Erkekler Olimpiyat Elemeleri'ne katılacak üç takım belli olacak.


ATAMAN: ŞANSIN BİZDEN YANA OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM

A Milli Erkek Takım Başantrenörü Ergin Ataman, 2016 Rio Olimpiyatları Eleme Grubu kura çekimi sonrası açıklamalarda bulundu.

Rio Olimpiyat Elemeleri A Grubu'nda Kanada ve Senegal ile eşleşmelerini değerlendiren Ataman, şunları söyledi;

''Tabii ki ev sahibi olan Sırbistan ve İtalya'nın bulunduğu gruplarda olmayışımız bizim açımızdan büyük bir avantaj. Bu kez şansın bizden yana olduğunu söyleyebilirim. Ama tabii ki bu turnuvadan sadece bir takım kazanarak olimpiyat yolunu tutacak. Biz bütün hazırlıklarımız ve gücümüzle Rio'ya giden takım olmak için mücadele edeceğiz. Bu turnuvaya en iyi şekilde hazırlanıp istediğimiz sonucu almak için çalışacağız. Manila grubunda bizi en çok zorlayacak takım hiç kuşkusuz Fransa olacak.'' 

ERKEKLERDE GRUP EŞLEŞMELERİ