All-Star heyecanı nefes kesti!

2016 All-Star organizasyonu Ülker Sports Arena’da gerçekleşti.

All-Star heyecanı nefes kesti!
All-Star heyecanı nefes kesti!
GİRİŞ 24.01.2016 19:39 GÜNCELLEME 24.01.2016 19:39

2016 All-Star organizasyonu Ülker Sports Arena’da gerçekleşti. Yapılan etkinliklerde yetenek yarışmasını Fenerbahçe’den Berk Uğurlu, üç sayı yarışmasını yine Fenerbahçe’den Melih Mahmutoğlu ve smaç yarışmasını Anadolu Efes’in genç oyuncu Furkan Korkmaz kazandı. Avrupa ve Asya karmalarında oynanan karşılaşmayı ise 156-136’lık skorla Asya karması kazandı. Mücadelenin MVP’si (En değerli oyuncusu) ise Kenny Gabriel seçildi.

2016 All-Star organizasyonu Ülker Sports Arena’da gerçekleşti. All-Star etkinlikleri ilk olarak Leaseplan Yetenek yarışması ile başladı. Daha sonra ING Bank 3 sayı yarışması ve Sony Xperia Smaç yarışması yapıldı. İlk 5’leri halk oylamalarıyla belirlenen Avrupa ile Asya karması arasında oynanan karşılaşma ile All-Star sona erdi.

BERK UĞURLU YETENEK YARIŞMASINI KAZANDI

All-Star ilk olarak Leaseplan Yetenek Yarışması ile start aldı. Yarışmaya oyuncu Sarp Leventoğlu, Early Calloway (Royal Halı Gaziantep) Thomas Heurtel (Anadolu Efes), Berk Uğurlu (Fenerbahçe), Scottie Wilbekin (Darüşşafaka Doğuş), Kartal Özmızrak (İstanbul B.B.) katıldı. İki tur şeklinde yapılan yarışmada finale Berk Uğurlu ve Kartal Özmızrak kaldı. Finalde parkuru Kartal’dan daha hızlı tamamlayan Berk, yetenek yarışmasını kazandı.

ÜÇ SAYI ŞAMPİYONU MELİH MAHMUTOĞLU

Günün ikinci etkinliğinde ING Bank 3 sayı yarışması gerçekleşti. 3 sayı yarışmasında Vladimir Micov (Galatasaray Odeabank), Jon Diebler (Anadolu Efes), Adrien Moerman (Banvit), Micheal Jenkins (Türk Telekom), Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe) ve Andy Rautins (Royal Halı Gaziantep) yarıştı. Yarı sahada 5 farklı noktadan atılan şut yarışmasında en yüksek skoru elde eden üç isim; Jenkin, Diebler v Melih finale yükseldi. Üç sayı yarışmasının galibi ise finalde 21 sayıya ulaşan Melih Mahmutoğlu oldu.

SMACIN KRALI FURKAN KORKMAZ

Sony Xperia Smaç yarışmasında ise Randy Culpepper (Beşiktaş Sompo Japan), Kenny Gabriel (Pınar Karşıyaka), Furkan Korkmaz (Anadolu Efes), Khem Brich (Muratbey Uşak Sportif), Joey Dorsey (Galatasaray Odeabank) mücadele etti. Yarışma iki tur üzerinden yapıldı. Basketbolcular eleme ve final turunda iki smaç gerçekleştirdi. 98 puan alan Furkan ile 95 puan alan Gabriel finale yükseldi. Finalde toplam 99 puan Furkan Korkmaz şampiyon oldu.
2016 All-Star’ın son etkinliğinde ise Avrupa ve Asya karması oyuncuları karşı karşıya geldi. Avrupa karmasında Scottie Wilbekin (Darüşşafaka Doğuş), Randy Culpper (Beşiktaş Sompo Japan), Vladimir Micov (Galatasaray Odeabank), Cedi Osman (Anadolu Efes), Joey Dorsey (Galatasaray Odeabank), Semih Erden (Darüşşafaka Doğuş), Furkan Korkmaz (Anadolu Efes), Furkan Aldemir (Darüşşafaka Doğuş), Micheal Roll (Demir İnşaat Büyükçekmece), Maciej Lampe (Beşiktaş Sompo Japan), Thomas Heurtel (Anadolu Efes) ve Sinan Güler (Galatasaray Odebank) yer alırken, Asya karmasında ise Cortney Fortsen (Banvit), Tolga Geçim (Banvit), Khem Brich (Muratbey Uşak Sportif), Dwight Hardy (Trabzonspor Medical Park), Tony Crocker (Akın Çorap Yeşilgiresun Bld.), Bogdan Bogdanovic (Fenerbahçe), Adrien Moerman (Banvit), Kenny Gabriel (Pınar Karşıyaka), Kenan Sipahi (Pınar Karşıyaka), Ali Muhammed (Fenerbahçe) ve Clay Tucker (Torku Konyaspor) yer aldı. Avrupa karmasının başantrenörlüğünü A Milli Basketbol Takımı ve Galatasaray Odeabank’ın başantrenörü olan Ergin Ataman yaptı. Asya karmasının başantrenörü ise Banvit’i çalıştıran Sekçuk Ernak oldu.

KAZANAN TARAF ASYA KARMASI OLDU

Karşılaşmaya Avrupa karması Sinan Güler, Heurtel, Micov, Cedi Osman ve Semih Erden ile başlarken, Asya karması Ali Muhammed, Kenan, Bogdanovic, Moerman ve Gabriel halk oylamalarıyla seçilerek ilk 5 başladı. Yüksek yüzdeyle oynayan iki takımdan ilk periyodu Avrupa karması 42-37 önde tamamladı. İkinci periyotta da ağırlığını ortaya koyan Avrupa karması devreye 84-69 önde girdi. Üçüncü periyotta toparlanan Asya karması periyodu 118-108 önde tamamladı. Çekişmeli geçen son periyotta kazanan taraf 156-136’lık skorla Asya karması oldu. Asya karmasında mücadele eden Gabriel 34 sayı, 12 ribaund ile karşılaşmanın en skoreri olurken takım arkadaşları; Tony Crocker 32 sayı, 2 ribaund; Birch 16 sayı, 7 ribaund ile mücadele etti. Avrupa karmasında ise Wilbekin 23 sayı, 6 asist; Lampe 21 sayı, 8 ribaund ile oynadı.

MVP GABRIEL SEÇİLDİ

2016 All-Star Avrupa ile Asya karması arasında oynanan karşılaşmada galip gelen 156-136’lık skorla Asya karması taraf oldu. Karşılaşmanın MVP’si (En değerli oyuncusu) ise Asya Kenny Gabriel karmasından seçildi. Gabriel, mücadeleyi 34 sayı, 12 ribaund ile tamamladı.