FIBA'dan Kadir Topbaş'a ziyaret

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret etti.

FIBA'dan Kadir Topbaş'a ziyaret
FIBA'dan Kadir Topbaş'a ziyaret
GİRİŞ 01.12.2015 20:14 GÜNCELLEME 02.12.2015 16:51

2016 Rio Olimpiyat Oyunları Erkekler Basketbol Elemeleri'ne aday olan Türkiye'ye gelerek incelemelerde bulunan Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret etti.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen görüşmede FIBA Başkan Yardımcısı Cyriel Coomans ve sportif direktör Kosta Illiev'in yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, federasyon asbaşkanları Dinçer Çetintaş, Kemal Akar ve genel sekreteri Celal Arısan, Kadir Topbaş ile bir araya geldi.

Ziyarette açıklamada bulunan Topbaş, geleceğin basketbolcularıyla futbolcularının İstanbul'da yetiştiğini belirterek, "Ben de Cumhurbaşkanımız gibi eski bir sporcuyum. Heyecanlı ve güzel salonlarımız var. Avrupa'nın en büyük salonlarına sahibiz. İstanbul her geçen gün değişiyor" ifadelerini kullandı.

FIBA Avrupa Başkan Yardımcısı Cyriel Coomans ise Türkiye'de düzenlenen basketbol organizasyonlarının heyecanlı geçtiğini ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nin de önemli bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

TBF Başkanı Harun Erdenay, Kadir Topbaş'ın kendilerine her konuda yardımcı olduğunu ve elemeler sürecinde de aynı desteği vereceğinden şüphesinin olmadığını kaydetti.