FIBA'dan Fenerbahçe'ye tarihi davet!

FIBA, Fenerbahçe, Maccabi Tel Aviv, Olympiakos ve Real Madrid'e tarihi bir davet yaptı.

FIBA'dan Fenerbahçe'ye tarihi davet!
FIBA'dan Fenerbahçe'ye tarihi davet!
GİRİŞ 04.11.2015 12:33 GÜNCELLEME 04.11.2015 12:34
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Avrupa Ligi'ni gelecek sezondan itibaren 'Basketbol Şampiyonlar Ligi' adıyla yeni bir formata kavuşturma kararı alan FIBA, Fenerbahçe, Maccabi Tel Aviv, Olympiakos ve Real Madrid kulüplerine ortaklık teklifinde bulundu.

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) ile Avrupa'nın önemli kulüplerinin ve Avrupa Ligi'nin temsilcileri arasındaki görüşmelerde, Avrupa basketbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonun, 2016-17 sezonundan itibaren "BasketbolŞampiyonlar Ligi" adıyla yeni bir formata kavuşturulması konusunda büyük aşama katedildi.

İSVİÇRE'DEKİ FIBA MERKEZİNDE TOPLANDILAR

FIBA'dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa basketbolunun önde gelen yöneticileri, 27 Ekim'de alınan karar doğrultusunda THY Avrupa Ligi'nin formatında yapılması planlanan değişiklikleri görüşmek için İsviçre'deki FIBA Merkezi'nde bir araya geldi.

Toplantıya, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann, Fenerbahçe, Maccabi Tel Aviv, Olympiakos, Real Madrid kulüplerinin temsilcileri, Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu, Türkiye, Yunanistan, İtalya, İspanya basketbol federasyonu başkanları, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Üyesi Alex Gilady ve FIBA İcra Kurulu üyeliğinin yanı sıra İtalya'nın Inter Kulübü'nün başkanı da olan Erick Thohir katıldı.

FIBA KULÜPLERE ORTAKLIK TEKLİFİNDE BULUNDU

Görüşmelerde FIBA, "Basketbol Şampiyonlar Ligi" adıyla 2016-17 sezonunda başlamak üzere yeni bir organizasyon oluşturulması için Avrupa kulüplerine ortaklık teklifinde bulundu.

Avrupa kulüpleri de FIBA'nın teklifi karşısındaki minnettarlıklarını ifade ederek, 2 hafta içinde geri bildirimde bulunacaklarını ve yıl bitmeden önce konuyu görüşmek için yeniden toplanmak istediklerini belirttiler.

YAYIN HAKLARI VE PAZARLAMA GELİRİ DAĞITILACAK

Yeni turnuvanın sahiplik ve yönetim haklarının, Avrupa kulüpleri ile FIBA arasında yarı yarıya paylaşılması öngörülüyor. Ayrıca Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne katılacak kulüplere, yıllık 30 milyon Euro yayın hakkı ve pazarlama geliri dağıtılması planlanıyor.

YORUMLAR 10
  • hidjdsdvsd 8 yıl önce Şikayet Et
    madem sampiyonlar ligi ligde finali oynayan 2kisi ve Turkiye kupasini kazanan kisi gitsin buraya her sene ayni takimlarla degil..
    Cevapla
  • Serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    bir beşiktaşlı olarak tebrik ederim. lakin israil ve yunan takımlarının olması hasebiyle teklif reddedilmelidir
    Cevapla
  • hakan Gs 8 yıl önce Şikayet Et
    Fb bunu hak ediyor.vizyonumuzu degistirmeliyiz.sadece fb maçında dolan ve ftbol taraftarı seyircilerle, abdi ipekçiyle olmaz bu.anlatılamayacak kadar çok fark var....hatta baskette buyuk takimlar ,rakibi tartar ve hatta o takımı kendinden ustun gostermek için şişirir.final four da veya play of larda ipini çeker.bir gs li olarak fb ve obradoviç bizi gazladı.Gs basketbolda vizyonunu değiştirmeli.fener artık koparak uçuyor.
    Cevapla
  • erdinç 8 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçenin alt yapı ve diger branşlarının semeresi.bir Beşiktaşlı spor sever olarak Fenerbahçe dünya çapında spor kulübü olmuş.Basketbolda ülker arena ve kadrosuyla NBA formatina dogru hizla gidiyorlar.seyirci formatıda öyle, basket seyircisi gidiyor, hemde kombineli.Tebrikler Fenerbahçe veÜlker
    Cevapla
  • adıyamanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Turgay Demirel var fibanın başında, aziz yalakası..
    Cevapla
  • zobu 8 yıl önce Şikayet Et
    Seni irlandalı seni hain
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle