Suriyeli hakem Türkiye'de düdük çalacak

Savaştan ailesiyle kaçarak Türkiye'ye sığınan basketbol hakemi Samer Tifeour, kariyerini Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde sürdürecek.

Suriyeli hakem Türkiye'de düdük çalacak
Suriyeli hakem Türkiye'de düdük çalacak
GİRİŞ 28.09.2015 12:30 GÜNCELLEME 28.09.2015 15:59

Tifeour, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TFF) Denizli'de düzenlediği Federasyon Kupası grup eleme maçlarında düdük çalarak Türkiye'deki hakemlik hayatına resmen adım attı.

AA muhabirine yaptığı açıklamada bulunan 43 yaşındaki Suriyeli hakem, ülkesinde 20 yıldır Basketbol Süper Ligi ve 1. Lig'de çok sayıda karşılaşmayı yönettiğini söyledi.

Tifeour, eşi Lama Tatal (35) çocukları Nezih (11) ve Feryal (16) ile Halep'ten bir otomobil ile Hatay'a geldiğini ve Mersin'de akrabalarının yardımıyla bir ev kiralayarak hayatlarına devam ettiğini anlattı.

Ülkesinde yaptığı basketbol hakemliğini Türkiye'de de sürdürmek için girişimde bulunduğunu dile getiren Tifeour, "Suriye Basketbol Federasyonu'na ulaşarak basketbol hakemliği yaptığıma dair evrakları istedim ve bu evraklarla Türkiye Basketbol Federasyonu'na hakemlik yapmak için başvuruda bulundum. Türkiye Basketbol Federasyonu başvurumu kabul etti ve geçen yıl federasyon tarafından Konya'da düzenlenen C klasman hakem seminerlerine katıldım. Burada başarılı olduktan sonra 1 yıl B klasmanda görev yaptım" dedi.

Tifeour, federasyon yetkililerinin ve hakem arkadaşlarının kendisine çok yardımcı olduğunu kaydederek, Türkiye'de bu sezon Kadınlar Süper Ligi'nde ve Basketbol 1. Lig'de düdük çalacağını dile getirdi.

"Dünya Türkiye'den kardeşlik ve dostluk öğrensin"

Türkiye'de Fenerbahçe, Galatasaray, Royal Halı Gaziantep basketbol takımlarının maçlarını takip ettiğini anlatan Tifeour, şöyle konuştu:

"Hayalim tekrar Suriye'de maç yönetmek ve Türkiye'de edindiğim tecrübeleri kullanmak. Suriye'de hakemlik yapmayı da çok özlüyorum, çünkü orada herkes beni tanıyordu. Basketbol federasyonunun tüm yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Hükumete çok teşekkür ediyorum. Dünya Türkiye'den kardeşlik ve dostluk öğrensin. Kimse hiçbir şekilde topraklarını bırakmak istemez. Güvenli bir şekilde geldik, halen topraklarımızın özlemini çekiyoruz. Buraya geldiğimizde hükümet bizi çok iyi karşıladı ve ağırladı."