Türkoğlu: Erdoğan sevgisi niye rahatsız ediyor

Ünlü basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Erdoğan tarafından seviliyor olmasının insanları neden bu kadar rahatsız ettiğini anlamadığını söyledi.

Türkoğlu: Erdoğan sevgisi niye rahatsız ediyor
Türkoğlu: Erdoğan sevgisi niye rahatsız ediyor
GİRİŞ 09.08.2015 09:18 GÜNCELLEME 09.08.2015 09:18
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ünlü basketbolcu Hidayet Türkoğlu Hürriiyet'ten İzzet Çapa'ya verdiği röportajında neden eleştiri oklarının hedefi olduğuna yönelik açıklamalarda bulundu.

Peki sosyal medyada seni acımazsızca eleştirenlere karşı sinirlerine nasıl hakim oluyorsun?

- Yazılanlara inan ki hiç takılmıyorum. Ben sosyal medyayı sadece gençlere mesaj vermek için kullanmaya çalışıyorum. İç sesimi dinliyorum ve ona göre hareket ediyorum. Ama nedenini anlamadığım bir şekilde beni bir siyasi durumun içine çekmek istediklerinin de farkındayım. Oysa bugüne kadar bir kez olsun politik duruşumu ne söyledim ne de belli edecek bir harekette bulundum. O yüzden ben de gerçekten insanların gözünde nasıl bir siyasi görüşüm olduğunu çok merak ediyorum.

Çok merak ediyorsan ben söyleyim, Cumhurbaşkanı'yla sık sık görüşüyor olman böyle bir algı yaratmış olabilir mi?

- Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı, maçlardan sonra tebrik etmek için aradığında ne yapmamı bekliyorlar? Anlamıyorum ki, ne yani telefonumu mu açmayayım? Demirel, Çiller, Ecevit kısacası şimdiki ve önceki hükümetlerimiz başarılı sporcularımıza desteklerini hiç esirgemediler. Zaten olması gereken de bu değil midir! Bu makamdaki insanlar tarafından sevilip sayılmak büyük şereftir. Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu da bir telefon açsa aynı şekilde kendisiyle de memnuniyetle görüşürüm.

* Ben siyasetçinin rengine değil, onun spora verdiği desteğe bakarım mı diyorsun?

- Tayyip Erdoğan tarafından seviliyor olmam insanları neden bu kadar rahatsız ediyor anlamış değilim. Konuşulanlar gibi Saray'a gitmişliğim de yok. Ama çağırırlarsa da seve seve giderim. Mesela Fatih Terim Stadı'nın açılışında spor camiasının önde gelen isimleri maç yaptı. Eksik olmasınlar beni de davet ettiler. Bir sporcunun spor müsabakasına katılmasından daha doğal ne olabilir Allah aşkına? Ayrıca Fatih Hoca'yı da çok severim.

* Taraf olmayan bertaraf olur durumu yaşatılıyor galiba...

- Spor hayatı aktif devam eden birinin siyasi görüşünü açıklamasını asla doğru bulmuyorum. Ama bu taraf olduğum anlamına gelmez. Ben Gezi'de polisin orantısız güç ve gaz kullanmasına da karşı olduğumu yazdım. Berkin Elvan'ın haksız yere öldürülmesinin de suç olduğunu söyledim. Haksızlığın olduğu yerde sessizliğe gömülen biri değilim ki. Bugüne kadar kimseye siyasi görüşü yüzünden tek söz etmemişimdir. Kaldı ki çevremde benimle aynı görüşü paylaşmayan bir sürü arkadaşım var. Öyle olsa bunca yıldır bu kadar iyi anlaşamazdık. Kimse kusura bakmasın ama bana değer veren insanların sevgisi ve saygısını da karşılıksız bırakacak biri değilim.

YORUMLAR 9
  • 1071 8 yıl önce Şikayet Et
    Türk ve Türkiye düşmanları Erdoğanı sevmezler. Türkiye hiçbir dönemde bu kadar ilerlememiş ve güçlü olmamıştır. Türkiyenin güçlü olmasından bütün batı ülkeleri ve bir de zavallı bizim muhalefet rahatsız. Onlara göre Türkiye çok geride. O duble yollar, devasa köprüler, marmaraylar. havalimanları, denize havalimanı, YHT ler, üretilen İHA lar, altay tankları, awacs lar, devasa yakıt tanklı uçaklar ve daha onlarcası... Körler sağırlar birbirini ağırlar.Hido! doğru yolda yürü çakallar istediği kadar ulusun
    Cevapla
  • muratlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Delikanlı adam Kendi ulkesinin cumhurbaşkanını sevmezmi o guzel insani sevecek hele oda receb tayıp erdoğansa sevilmezmi ya
    Cevapla
  • lokum 8 yıl önce Şikayet Et
    doping yapmıştı unutmayın
    Cevapla
  • Aslan Parçası 8 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek vatansever , ülkesine, milletine ve yönetenlerine saygılı. bir avuç çapulcu soytarının pis cümlelerine değer vermeyecek kadar edepli bir sporcu. neden tepki veriyorların cevabı basit. öncekiler avrupanın emrinden çıkmayan yöneticilerdi, Erdoğan ise Türkiyeyi borç batağından kurtarıp boyunduruğu kabul etmeyen bir lider olduğu için avrupanın gözüne battı dolayısıyla avrupa uşaklarının da.
    Cevapla
  • akif 8 yıl önce Şikayet Et
    Gözlerinden opuyorum Hidayet kardesim. Bizim cik guzel bir hidayetimiz var. Allah onlara da Hidayet nasip eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle