Galatasaray, İzzet Türkyılmaz ile anlaştı

Sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyesi Topsakal, "İzzet ile anlaştık, Schortsanitis ile de görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Galatasaray, İzzet Türkyılmaz ile anlaştı
Galatasaray, İzzet Türkyılmaz ile anlaştı
GİRİŞ 05.07.2015 14:35 GÜNCELLEME 05.07.2015 14:35

Galatasaray Kulübü'nün basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi  Mehmet Can Topsakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, transfer çalışmaları  kapsamında İzzet Türkyılmaz ile anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Türkiye'de Banvit ve Fenerbahçe Ülker'de forma giyen 25 yaşındaki  İzzet Türkyılmaz, geçen sezon Fransa'nın Le Mans Sarthe takımına transfer  olmuştu. Sezon ortasında Le Mans Sarthe'den ayrılan İzzet, Fransız ekibiyle  çıktığı 7 lig maçında 2,1 sayı, 1,7 ribaunt ve 1 asist ortalamasıyla oynadı.  Takımının FIBA EuroChallenge Kupası mücadelesinde görev aldığı 3 karşılaşmada 6  sayı, 7,7 ribaunt ve 1,7 asist ortalamasıyla oynayan milli basketbolcu, daha  başarılı bir performans sergilemişti.
 
A Milli Basketbol Takımı'nda da görev alan İzzet Türkyılmaz, 2012'de  NBA takımlarından Denver Nuggets tarafından ikinci turda 50. sıradan seçilmişti.
 
Topsakal, geçen sezon İsrail'in Maccabi Electra takımında forma giyen  Sofoklis Schortsanitis'in de gündemlerinde olduğunu, Yunan pivot ile görüşmelerin  sürdüğünü kaydetti.