Ergin Ataman'dan devşirme sinyali

Ergin Ataman, eylül ayında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda devşirme bir sporcuyu aday kadroya dahil edebileceklerini söyledi.

Ergin Ataman'dan devşirme sinyali
Ergin Ataman'dan devşirme sinyali
GİRİŞ 04.05.2015 11:49 GÜNCELLEME 04.05.2015 11:49

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, EuroBasket 2015 öncesi sakatlığı sebebiyle milli takımdan affını istemesi gündemde olan ay-yıldızlı basketbolcu Emir Preldzic’in forma giyememesi durumunda devşirme bir sporcuyu kadroya katabileceklerini ifade etti.

Emir Preldzic’le ilgili milli takımın sağlık heyetine bir raporun geldiğini kaydeden tecrübeli başantrenör, "Milli takım doktorumuz bana bu konuyu haber verdi. Emir Preldzic’in durumuyla ilgili bir rapor gelmiş. Kendisi değerlendirecek. Tabii ki, ciddi bir sakatlığı varsa o zaman oynamaz. Emir Preldzic, geçen sene Türk Milli Takımı’na çok ciddi katkılar verdi. Biz de o zaman acil bir şekilde tedbirimizi alırız" diye konuştu.

Ataman, milli takımın özellikle uzun pozisyonunda çok tecrübeli oyuncularının bulunduğunu belirterek, "Özellikle oyun kurucu ve skorer pozisyonundaki oyuncularımız daha çok genç. Bir süre için o pozisyona skorer bir oyun kurucu veya çok skorer bir oyuncu bize katkı verir. Özellikle Avrupa Şampiyonası’nda madalya kovalayan takımların neredeyse tamamında bu tarz devşirme bir sporcu var. Takıma çıta atlatacak bir oyuncu bulursak bunu değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.