'Bir maç 23 saniye fazla oynanıyorsa...'

Anadolu Efes Genel Menajeri Özerhun, "Bir maç 23 saniye fazla oynanıyorsa ve yapılan uyarı ciddiye alınmıyorsa, bir tuhaflık var demek ki"

'Bir maç 23 saniye fazla oynanıyorsa...'
'Bir maç 23 saniye fazla oynanıyorsa...'
GİRİŞ 18.04.2015 13:50 GÜNCELLEME 18.04.2015 13:50

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final mücadelesinde, deplasmanda Real Madrid'e 90-85 yenildikleri serinin ikinci maçında yaşanan süre sorunuyla ilgili Avrupa Ligi yönetiminden tatmin edici bir cevap beklediklerini söyledi.

Özerhun, yaptığı açıklamada, Madrid'deki karşılaşmanın 4. periyodunda 5 sayı önde oldukları anda, bitime 3 dakika 26 saniye varken sürenin durduğunu, daha sonra durduğu yerden devam ettiğini, mücadelenin 23 saniye fazla oynandığını ifade ederek, "Avrupa Ligi yönetimine yazı yazdık ve gerekli görüntüleri gönderdik, bizi tatmin edici bir cevap bekliyoruz" dedi.

Yaşanan durumla ilgili cevaplanması gereken sorular olduğunu dile getiren Özerhun, takım menajeri Alper Yılmaz'ın maç sırasında konuyla ilgili uyarıda bulunduğunu, ancak hakemin saatte problem olmadığını söylediğini aktararak, şunları kaydetti:

"Cevaplandırılması gereken şey, neden hakem bu itirazı ciddiye alıp televizyona bakmadı? Bakmasını gerektiren konulardan birisiydi. Burada neden bakmadı onu anlayamadık. Mekanizmaların çoğunda saatle, 24 saniye birlikte çalışıyor. Burada süre duruyor, 24 saniye çalışıyor. Maçı izlediğinizde çok net bir şekilde saniyenin çalıştığı, maçın süresinin durduğu görüyorsunuz."

"Tatmin edici bir cevap bekliyoruz"

Avrupa Ligi yönetiminden gelecek "Masa hakemlerini cezalandırdık" cevabının kendileri için yeterli olmayacağını kaydeden Özerhun, şu ifadeleri kullandı:

"Maç sonrası hakemlere de söyledik. Bakacaklarını ifade ettiler. Avrupa Ligi yönetimine yazdık ve görüntüleri de gönderdik. Buradan bizi tatmin edici bir cevap bekliyoruz. Bu cevap ne olur bilmiyorum ama 'Evet, masa hakemlerini cezalandırdık' cevabı bizim için yeterli olmaz. Ne olur, onu da bilmem. Bir maç 23 saniye fazla oynanıyorsa, bir uyarı da varsa ve bu uyarı ciddiye alınmıyorsa, bir tuhaflık var demek ki. Bu salonda Dörtlü Final oynanacak. Bu hakemlerle oynanacaksa, vay buraya gelecek takımların haline. Avrupa Ligi yönetimine bütün belgeleri gönderdik. Resmi bir itiraz yoktu ortada, ona bir şey demiyorum. O kadar net görünüyor ki orada resmi itirazı hakem gerek saniyeye bakmayarak gerek 'Saat doğru çalışıyor' diyerek kesmiş durumda."

Play-off'ta yaşanan bu olayın bir skandal olduğunu kaydeden Anadolu Efes Genel Menajeri, olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Dün akşamki maçta bitime 3 dakika 26 saniye varken Anadolu Efes hücumu esnasında oyun saati durdu. Toplam 23 saniye süren hücumda maç saati işlemedi ancak hücum süresini gösteren saat çalışmaya devam etti. Oyun saati daha sonra 3 dakika 26 saniyeden itibaren çalışmaya devam etti. şeklinde konuştu.