Obradovic F.Bahçe'de kalacak mı ?

Zeljko Obradovic, Fenerbahçe Ülker’de kalmak isteğini söyledi.

Obradovic F.Bahçe'de kalacak mı ?
Obradovic F.Bahçe'de kalacak mı ?
GİRİŞ 31.03.2015 16:05 GÜNCELLEME 31.03.2015 16:18

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, sarı-lacivertli kulüpteki geleceği ile ilgili, "Bu birlikteliğin taraflar açısından herkesin istediği ve mutlu olacağı şekilde devam edeceğini umuyorum" dedi.

Sırp koç Obradovic’in, Gençlik Spor Dergisi’nde bir röportajı yayımlandı. Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, sarı-lacivertli kulüpteki geleceğiyle ilgili olarak umutlu konuştu. “Bu birlikteliğin taraflar açısından herkesin istediği ve mutlu olacağı şekilde devam edeceğini umuyorum” diyen Obradovic, Fenerbahçe Ülker’de kalma isteğini dile getirdi.

Fenerbahçe Ülker’de ikinci sezonunu geçiren Obradovic, “Bu yıl tabii ki geçen seneye oranla daha farklı. Öncelikle kimle çalıştığınızı ve oyuncularınızı daha yakından tanımak için zamana ihtiyacınız oluyor. Bu yüzden bu yıl benim için bir önceki yıldan daha kolay geçiyor” diye konuştu.

Geçen yıl takıma geldiğinde oyuncuları çok fazla tanıma fırsatı bulamadığını kaydeden tecrübeli antrenör, “Bu sezonla birlikte takıma, oyunculara ve şehre daha fazla adapte olabildim. Bu yıl durum farklı. Kadromuzun temelini koruduk ve herkes birbirini daha yakından tanıdı. Ben de öyle. Sistem yavaş yavaş oturuyor. Dolayısıyla bu sene, geçen yıla oranla daha fazla parmakla gösterilen bir takım olduğumuzu düşünüyorum” ifadelerini kullandı

“EUROLEAGUE’İN EN KRİTİK BÖLÜMÜNDEYİZ”

THY Avrupa Ligi’nde sezonun en kritik yerinde olduklarını ve şu ana kadar her şeyin yolunda gittiğini dile getiren Obradovic, şunları söyledi:

“Ancak her zaman daha iyi oynama ihtimali vardır. Bu konuda hiçbir zaman tatminkar olmadım. Oyuncularımın, oyunları ne kadar iyi olursa olsun, daima daha iyi olmaları yönünde gelişeceğine inanırım. Sezonun ilk antrenmanından son maçına kadar çalışıyoruz. Bu bizim hayatımız. Sezon çok uzun, oldukça fazla oynuyorlar, farklı birçok müsabakaya giriyorlar. Oyuncular için bu kolay değil. Şu an sezonun en önemli bölümündeyiz ve bunun bilincindeyiz.”

“FİNAL FOUR’U KONUŞMAK İÇİN HENÜZ ERKEN”

Fenerbahçe Ülker’in THY Avrupa Ligi’nde Final Four’da yer alıp almayacağıyla ilgili şu anda konuşmanın iyi olmayacağını belirten Obradovic, “Final Four’a henüz uzağız. Bu konuda ya da daha henüz yaklaşmamış olan hiçbir şey hakkında konuşmak istemiyorum. Önümüzde başka şeyler var. Daha yolumuzda çok önemli 2 maç bizi bekliyor. Kime karşı oynarsak oynayalım çok sıkı bir oyun olacaktır. Çünkü play-off gerçekten zordur. Bu nedenle Final Four’a oldukça uzağız. Her şeyi adım adım düşünmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“FENERBAHÇE’DE MUTLUYUM VE BASKETBOLA KONSANTREYİM”

Fenerbahçe Ülker’in Avrupa’nın en önemli kulüplerinden biri olduğunu söyleyen Obradovic, “Bizlere inanan çok büyük bir taraftar kitlemiz var. Salon ve basketbol sevgisi anlamında büyük bir avantaja sahibiz. Burada mutluyum ve basketbola konsantreyim. Bu birlikteliğin taraflar açısından herkesin istediği ve mutlu olacağı şekilde devam edeceğini umuyorum” açıklamasında bulundu.

Tecrübeli antrenör, ’THY Avrupa Ligi’nde sistem olarak şampiyonluğun tek maçtan ziyade, seri sonunda belli olmasına dair eleştirilere katılıyor musunuz’ sorusuna ise, “Hayır. Bence Euroleague’in harika bir sistemi var. Bu sistem devam etmeli” yanıtını verdi.

“GENÇ OYUNCULARIN AYIRT ETMESİ GEREKEN KONU…”

Obradovic, genç oyuncuların her zaman desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, “Onlara verdiğimiz fırsatları, ne yazık ki her zaman değerlendiremiyorlar ama oyuncular daha çok genç. Desteğimize ve hayatı anlamaya ihtiyaçları var. İçinde bulundukları dünyayı anlamaya ihtiyaçları var. Yakınlarında birçok insan var ancak hangileri onlar için gerçekten en iyisini istiyor, bunu ayırt edebilmeliler” değerlendirmesinde bulundu.

“BAŞARILI BİR ANTRENÖR OLMAK İSTİYORSANIZ HERKES SİZİN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLMALI”

“Avrupa basketbolunda en fazla şampiyonluk kazanan antrenör” olma titrini taşımanın kolay olmadığını belirten Obradovic, şunları söyledi:

“Kolay diye bir şey yok. Önemli olan kendini basketbola adamaktır. Ben kendimi tüm oyuncularıma ve kulüpte çalışan herkese adıyorum. Herkes size saygı duyuyor. Başarılı bir antrenör olmak istiyorsanız herkes sizin için çok önemli olmalı. En alt seviyeden, en üst seviyeye kadar.”

“HAYATIM BOYUNCA BAŞKA BİR İŞTE ÇALIŞMAYI DÜŞÜNMEDİM”

Avrupa basketbolunun en önemli antrenörlerinden olan Obradovic, hayatı boyunca basketbol dışında başka bir meslekte çalışmayı düşünmediğini söyledi.