Anadolu Efes'te kupa sevinci!

Basketbol Royal Halı Türkiye Kupası'nı kazanan Anadolu Efes'te 4 sezon sonra gelen kupanın sevinci yaşanıyor.

Anadolu Efes'te kupa sevinci!
Anadolu Efes'te kupa sevinci!
GİRİŞ 23.02.2015 14:36 GÜNCELLEME 23.02.2015 14:36

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, yaptığı açıklamada, final mücadelesinde Fenerbahçe Ülker'e karşı sadece ilk 2,5 dakikalık bölümde etkili olamadıklarını ancak sonrasında oyunun kontrolünü tamamen ellerinde tuttuklarını söyledi.

Maçın gidişatının kendilerinin dikte ettiği şekilde gittiğini belirten Özerhun, "Fenerbahçe Ülker karşısında maçı kontrol edip, iyi savunma yaparak hak ettiğimiz kupayı aldık" dedi.

Final karşılaşmasına gelene kadar Galatasaray Liv Hospital ve Darüşşafaka Doğuş gibi güçlü ekipleri geçtiklerini vurgulayan Engin Özerhun, "Finalde iki ekipte de 4 gün içinde 3 maç oynamanın getirdiği yorgunluk vardı. Çok çekişmeli mücadele oldu ancak kaliteli geçmedi. Maçın kırılma noktası Saric'in son anlarda attığı 3 sayılık basket oldu. Fenerbahçe Ülker, ligin lideri ve çok iyi oyunculardan kurulu bir ekip" diye konuştu.

4 sezon sonra kupa sevinci yaşadı

Türk basketbolunun en çok kupa alan takımlarından olan ancak son sezonlarda bu başarısını yakalayamayan lacivert-beyazlılar, 4 sezon sonra kupa sevinci yaşadı.

Ligde son şampiyonluğunu 2008-2009'da yaşayan ve aynı sezon Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Anadolu Efes, 2009-2010'da Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmıştı. Lacivert-beyazlı takım, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın ardından 4 sezon boyunca 3 kulvarda da başarı yakalayamazken, bu sezon Türkiye Kupası'nı alarak bu hasretine son verdi.

KAYNAK: AA