Ivkovic: Yüksek kalitede maç oynadık

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan İvkovic, Fenerbahçe galibiyetini değerlendirdi.

Ivkovic: Yüksek kalitede maç oynadık
Ivkovic: Yüksek kalitede maç oynadık
GİRİŞ 28.12.2014 22:55 GÜNCELLEME 28.12.2014 22:55

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan İvkovic, Türkiye Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker'i 85-67 yendikleri maçtaki güçlü rakiplerini 67 sayıda tutmayı başardıklarını söyledi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ivkovic, "Bugün çok yüksek kalitede bir maç oldu. Fenerbahçe Ülker gibi çok güçlü bir takıma karşı oynadık ve onları 67 sayıda tutmayı başardık" dedi.

İlk 5 dakikada 16-0 öne geçmeleri ve ardından 17 sayılık (19-2) bir fark yakalamaları konusuna değinmek istemediğini dile getiren Ivkovic, şöyle konuştu:

"İkinci periyotta hatalar yaptık ve potamızda 29 sayı gördük. Bugün en önemli şey, takım olarak sergilediğimiz performanstı. Tüm istatistiklerde rakibimizin önündeydik. Fenerbahçe Ülker gibi bir takımı boyalı alanda yüzde 50'nin altında tuttuk. Lasme ile Saric, erken faul problemine girdiler ama bugün takım oyununun nasıl oynanması gerektiğini gösterdik. Maçı kontrol ettik."

Anadolu Efesli oyuncu Deniz Kılıçlı ise rakibin gücünü bildiklerini aktararak, "Yüksek asist ve düşük top kaybı yüzdelerini bozmaya çalıştık. Tempoyu onlardan yüksek tutmak istedik ve bunu yapınca da maç bize geldi. Takımdaki herkes bugün kalpten oynadı. Bu nedenle de başarılı olduk" değerlendirmesinde bulundu.