12 Dev Adamın son saniye kahramanı: Emir Preldzic!

12 Dev Adam'ın FIBA Dünya Kupasında çeyrek finale yükselirken 3'lük ile Türkiye'yi galbiyete taşıyan Emir Preldzic ise kahraman ilan edildi.

12 Dev Adamın son saniye kahramanı: Emir Preldzic!
12 Dev Adamın son saniye kahramanı: Emir Preldzic!
GİRİŞ 08.09.2014 11:43 GÜNCELLEME 08.09.2014 11:50

A milli basketbol takımımızın İspanya'da düzenlenen FIBA Dünya Kupası'nda Avustralya'yı yenmesinin ve çeyrek finale çıkmasının sevinci bütün ülkeyi etkisi altına almış halde. Ayrıca son 5 saniyede rakip oyuncunun elleri üzerinden 3 sayılık basket atarak Türkiye'yi galibiyete taşıyan Emir Preldzic ise tam bir kahraman gibi anılıyor.

Son 5 saniyede büyük bir cesaret örneği göstererek Türkiye'yi Avustralya karşısında 2 sayı geriden 1 sayı öne geçiren ve maçı kazanmamızı sağlayan Emir Preldzic de topu potaya gönderirken sayı olacağını bildiğini ifade etti. 

12 Dev Adam FIBA Dünya Kupası çeyrek finalinde Litvanya ile karşı karşıya gelecek.

Emir Preldzic'in attığı son saniye basketi

Türkiye 65 - 64 Avustralya

A Milli Erkek Basketbol Takımı, İspanya'da gerçekleştirilen Basketbol 2014 FIBA Dünya Kupası'nda Avustralya'yı 65-64 yenerek çeyrek finale yükseldi.

2014 FIBA Dünya Kupası'nda C Grubu'nu 2. sırada bitiren Türkiye, D Grubu'nun 3.'sü Avustralya ile çeyrek finale yükselme mücadelesi verdi. Maçı 1 sayı farkla 65-64 kazanan 12 Dev Adam çeyrek finale yükseldi. Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi Yeni Zelanda'yı 76-71 yenen Litvanya oldu.

TÜRKİYE: 65 - AVUSTRALYA: 64

1. Periyot Sonucu: 15-18
2. Periyot Sonucu: 34-35 (19-17)
3. Periyot Sonucu: 46-50 (12-15)
4. Periyot Sonucu: 65-64 (19-14)

Emir Preldzic attığı basketi anlattı

FIBA 2014 Dünya Kupası'nda çeyrek finale kalan son takımların belirleneceği günün en önemli atışını yapan ve 12 Dev Adam’ı çeyrek finale taşıyan kritik 3'lüklerin sahibi Emir Preldzic, büyük sevinç yaşıyor. Yıldız oyuncu, maçı kazandıran atışı yaparken hiç tedirginlik yaşamadığını belirterek, "Son şutun gireceğini biliyordum." dedi.

Avustralya ile oynanan 2. tur maçını 65-64 kazanarak adını çeyrek finale yazdıran ve Türkiye'yi sevince boğan Emir Preldzic, maçın ardından NTV Spor’un sorularını cevapladı. İlk sayısının ardından basket atabileceğini hissettiğinin altını çizen Emir, "Son şutun gireceğini biliyordum." dedi.

12 Dev Adam’ın Avustralya karşısında imza attığı olağanüstü geri dönüşün kahramanı Emir Preldzic, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, maç boyunca istediği performansısergileyemediğini belirtirken, ilk sayısını bulduktan sonra sayı atabileceğini hissetmeye başladığını ve son şutun da gireceğini bildiğini söyledi.

Galibiyeti getiren 3 sayılık basketi anlatan Emir, "Bir noktadan sonra artık sayı atmam gerektiğini biliyordum. Çünkü bütün maç boyunca sayı atamamıştım. İlk sayımdan sonra artık sayı atabileceğimi hissetmeye başladım. Son şutun da gireceğini biliyordum. Bu da hak ettiğimiz bir galibiyet oldu." şeklinde konuştu.

Maç boyunca sergilediği performansı da değerlendiren Emir, "Uzun süredir oynadığım en kötü oyundu. Kendi oyunumu oynayamadım, ama bir şekilde oyunun akışına girebilmek için sayı atmam gerekiyordu. Bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bütün maç boyunca çok çalıştılar. Hiçbir şekilde pes etmediler ve 10 sayıdan geri geldik. Bu turnuvada hep bu şekilde oldu, bir şekilde rakiplerimizi durdurup geri gelmeyi başarıyoruz." dedi.

Ergin Ataman maç sonu açıklamalarda bulundu

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman Avustralya'yı safdışı bırakan son basketle ilgili ilginç bir detayı anlattı.

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, 2014 FIBA Dünya Kupası'nda Avustralya'yı 65-64 yenerek çeyrek finale çıkmalarıyla ilgili, "Allah yardım etti, kazandık" dedi.

Ataman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Bu galibiyet, bizi izleyen, heyecan duyan herkese armağan olsun" diyerek sözlerine başladı.

Bu sezonki takımın karakterini "mucize" olarak tanımlayan Ataman, "Mucizevi bir maç daha oynadık. Hiçbir zaman maçı bırakmıyoruz. Bitime 6-7 dakika kala 14 sayı geri düşüyoruz ama savaşmaya devam ediyoruz. Bugün hücumda kötü oynadık. Emir, takımın en skorer oyuncusu ama ilk devre sıfır çekti. Maç boyunca oyun içinde her şeyi denedik. Yaptığımız tüm arayışları, son 2 dakika Emir Preldzic ile bulduk" diye konuştu.

Ergin Ataman, "Bu tip maçlarda geriden geldiğin zaman Allah da yardım ediyor. Allah yardım etti, kazandık. Dünyanın 8 takımı arasına girdik ama bu bir hedefti. Şimdi de gidebileceğimiz yerler başlıyor. Litvanya, yenebileceğimiz bir takım. Madalyaya kadar uzanmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

- Erdenay: "30 saniyede adımızı çeyrek finale yazdırdık"

A Milli Takım menajeri Harun Erdenay, "Takım resmen yenilmek istemiyor. Emir'in muazzam iki 3'lüğü maçı getirdi. Son saniyelerde Avustralyalı seyirciler aşağıya takımlarını tebrik etmeye giderken o anı göremediler. 30 saniyede adımızı çeyrek finale yazdırdık" şeklinde konuştu.

Maça müthiş bir karakter koyduklarını kaydeden milli basketbolcu Ender Arslan ise "Özellikle Emir'in karakteri mükemmeldi. Hücumda kötü oynuyoruz ama karakterimiz çok önemli. İnşallah bir adım kaldı. Madalyaya gitmek istiyoruz" dedi.

Oğuz Savaş da çok önemli bir galibiyet aldıklarını ve kazandıkları için çok şanslı olduklarını söyledi. Emir'in son iki sayısının "inanılmaz" olduğunu belirten Savaş, "Kötü oynadık. Avustralya iyi bir takım değil biz daha iyiyiz ama bugün bunu gösteremedik. Onlar da daha akıllı oynadılar. Sonuçta kazanan götürüyor, iyi oynayan değil" yorumunu yaptı.

KAYNAK: HABER7