Türkiye ABD maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Türkiye ABD maçı hangi kanalda ve Türkiye ABD maçı saat kaçta, ne zaman oynanacak? Dünya şampiyonası Türkiye ABD basketbol maçı canlı izle

Türkiye ABD maçı saat kaçta, hangi kanalda?
Türkiye ABD maçı saat kaçta, hangi kanalda?
GİRİŞ 31.08.2014 13:56 GÜNCELLEME 31.08.2014 14:04

Türkiye milli basketbol takımı ABD milli basketbol takımı ile FIBA Dünya Basketbol şampiyonasında karşı karşıya geliyor. Türkiye ABD basketbol maçı bu akşam İspanya'nın Bilbao kentinde oynanacak.

Türkiye ABD basketbol maçı saat kaçta, Türkiye ABD basketbol maçı ne zaman?

Türkiye ABD basketbol maçı saat 22:30'da başlayacak. ABD Türkiye maçını canlı izlemek için bu saatten itibaren TV'lerinizin başında hazır olabilirsiniz.

Türkiye ABD basketbol maçı hangi kanalda?

ABD Türkiye maçını FIBA Dünya Basketbol Şampiyonasının diğer grup maçlarında olduğu gibi NTV Spor kanalı yayınlayacak. Türkiye ABD maçını ücretsiz ve şifresiz izleyebilirsiniz.

Türkiye - Yeni Zelanda: 76 - 73

Salon: Bizkaia Arena
Hakemler: Cristiano Maranho (Brezilya), Joseph Bissang (Fransa), Ferdinand Pascual (Filipinler)

Yeni Zelanda: Mika Vukona 4, Kirk Penney 9, Rob Loe 11, Tai Webster 7, Thomas Abercrombie 5, Jarrod Kenny, Isaac Fotu 8, Casey Frank 5, Lindsay Tait, Corey Webster 22, Bj Anthony, Everard Bartlett 2

Türkiye: Sinan Güler 8, Kerem Gönlüm, Emir Preldziç 14, Furkan Aldemir 6, Ender Arslan 7, Ömer Aşık 1, Kerem Tunçeri 6, Osman Cedi, Cenk Akyol 7, Oğuz Savaş 16, Barış Ermiş, Barış Hersek 11

1. periyot: 17-8
Devre: 38-28 
3. periyot: 56-52

MAÇTAN NOTLAR

Maça oldukça stresli başlayan A Milli Takım, top kayıplarıyla arka arkaya basit hatalar yaptı. Pota altında isabetsiz şutlar atan, takım olarak 5 faul problemine erken giren ve savunmada organize olamayan A Milli Takım, ilk 5 dakikayı 8-4 geride kapattı. Hızlı hucümda etkili olan Yeni Zelanda, ilk periyotu 17-8 önde tamamladı.

A Milli Takım'da ikinci periyotta da aynı sorunlar devam ederken, hücumda hızlı top çevirerek Türkiye'nin savunma düzenini bozan Yeni Zelanda sayı üretmeye devam etti. Farkın 5 sayının altına inmesine izin vermeyen Yeni Zelanda'da Corey Webster, Rob Loe ve Tai Webster performanslarıyla öne çıktı. Rakibine karşı baskı kuramayan A Milli Takımda ise sadece Sinan Güler ve Cenk Akyol etkili oldu. Devre, Yeni Zelanda'nın 38-28'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

3. periyoda çok hareketli başlayan Türkiye, Ender Arslan ve Barış Hersek ile arka arkaya bulduğu sayılarla hem farkı azalttı. 26. dakikadan itibaren farkı 3'e indiren Türkiye, rakip üzerinde baskı kurmaya da başladı. 28. dakikada skoru 50-49 lehine çeviren A Milli Takım, maçta ilk defa öne geçti. Savunmada toparlanan Yeni Zelanda, hızlı hucümlarla bulduğu kolay basketlerle son 1 dakikada yeniden öne geçtiği periyodu 56-52 önde kapattı.

Ender Arslan'ın hakemin kararınına protetosu nedeniyle teknik faul alması sonrasında karşılaşmanın son periyoduna Yeni Zelanda, 2 serbest atış kullandı ve oyuna da yandan başladı. Savunmanın hatasıyla arka arkaya sayılar bulan Yeni Zelanda, 1 dakika içinde 62-52'lik skorla farkı tekrar 10 sayıya çıkardı.Ancak çok hırslı bir oyunla ve arka arkaya attığı sayılarla Oğuz Savaş, A Milliler'in direncini yükselten isim oldu. Emir Preldzic'in de etkili oyunuyla toparlanan "12 Dev Adam", maçın bitimine 3 dakika kala 75-72'lik skorla tekrar öne geçti. Çekişmeli anların yaşandığı son dakikalarda Türkiye, 76-73'lük skorla Yeni Zelanda karşısında maçı kazanmayı başardı. 

ABD - Finlandiya: 114 - 55

Evsahibi İspanya ile birlikte şampiyonanın altın madalya için favori takımlarından biri olan ABD,Finlandiya'ya 59 sayı fark atarak rahat bir galibiyet aldı.

Tamamen dolu olan 16 bin 200 seyirci kapasiteli salonunun yarısında Finlandiyalı taraftarlar, diğer yarısında da "Rüya Takım" izleme fırsatını kaçırmak istemeyen İspanyollar yer aldı. 

Maçın 1.40 dakikasında 4-2 öne geçen Amerika, 5. dakikada skoru 15-8 getirerek farkı açmaya başladı. Dünya sıralamasında 39. sırada olan Finlandiya'ya karşı üstünlüğünü hemen kabul ettiren NBA yıldızları, ilk periyodu 31-16 önde kapattı.

İkinci periyotta rakibine sadece 2 sayı attıran ABD, devreyi 60-18 önde tamamlandı.

3. periyotta savunmasını daha iyi yapan Finlandiya farkın çok daha fazla açılmasını önlemeye çalışsa da 3. periyot sonunda fark 42'den 50'ye çıktı.

Son periyotta da benzer bir mücadele yaşanırken, karşılaşma Amerika'nın 114-55 üstünlüğüyle sona erdi.

Salonu dolduran binlerce Finlandiya taraftarı skora rağmen alkışlarıyla takımına moral vermeye çalıştı.

KAYNAK: HABER7