FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası hangi günler?

İspanya'nın Madrid kentinde düzenlenecek FIBA Basketbol Dünya Kupası maçları hangi günlerde oynanacak belli oldu.

FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası hangi günler?
FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası hangi günler?
GİRİŞ 28.08.2014 16:14 GÜNCELLEME 28.08.2014 16:16

30 Ağustos - 14 Eylül tarihleri arasında İspanya'da düzenlenecek olan 2014 FIBA Basketbol Dünya Kupası'nda  (eski adıyla Basketbol Dünya Şampiyonası) Türkiye A Milli takımının ve grubumuzda yer alan Amerika milli takımının maçlarının hangi günlerde oynanacağı fikstür ile beraber belli oldu.

30 Ağustos ve 4 Eylül arasında oynanacak olan grup maçlarında 12 Dev adam Amerika, Yeni Zelanda, Ukrayna, Dominik Cumhuriyeti ve Finlandiya ile aynı grupta yer alıyor. Grubumuzuda ilk maçımız olan Yeni Zelanda Türkiye maçı ise 30 Ağustos Cumartesi günü saat 17:00'da.

Daha sonra ise ülkemiz ABD ile karşılacak. ABD Türkiye basketbol maçı 31 Ağustos Pazar günü saat 22:30'da oynanacak. 

A milli takımımız kalan maçlarının fikstürü ise şu şekilde.

Millilerimiz bütün grup maçlarını Bilbao kentinde tamamladıktan sonra C grubunda rakiplerinin önünde 6 takım içerisinde ilk 4 içerisinde yer alabilirse bir üst tura yükselmeye hak kazanacak ve ikinci tur maçlarını oynamak için Barselona kentine geçiş yapıcak.

FIBA Basketbol Dünya Şampiyonası Grup Maçları Hangi Kanalda?

Türkiye'nin Dünya Kupası maçları NTV ve NTV Spor kanallarından canlı olarak yayınlanacak. Grup maçlarından sonra ikinci tura çıkılması ve turnuvada üst turlarda yer almaya hak kazanması halinde ise maçlar NTV ve NTV Spor kanalları üzerinden yayınlanmaya devam edecek.

Türkiye Turnuvaya Hazırlık Maçlarıyla Hazırlandı

Hazırlık maçlarında en son olarak Porto Riko ile karşılaşan Türkiye bu maçı rahat geçerek Dünya Kupası'na hazır görüntüsü verdi. 

Karşılaşmaya etkili başlayan Milliler 4. dakikada 14-0'lık üstünlük yakaladı ve çeyreği 25-15 önde tamamladı. İkincü çeyrekte farkı açan 12 Dev Adam, soyunma odasına 48-27'lik üstünlükle girdi. Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde JJ Barea ile Kerem Tunçeri arasındaki gerginliğin ardından, iki oyuncuyu da karşılıklı faul verildi. Porto Rikolu oyuncu sert faullerini devam ettirince diskalifiye oldu. Final periyoduna 75-47 önde giren Milliler, karşılaşmadan 94-73 galip ayrıldı.

Milliler'de Ender Arslan ve Cenk Akyol 12'şer sayıyla farklı galibiyette önemli rol oynadı. Kerem Gönlüm 11 sayı - 5 ribaunt - 2 asist ile katkı sağlarken Oğuz Savaş 10 sayı, Kerem Tunçeri de 8 sayı - 7 asistle oynadı. Porto Riko'da Galatasaray Liv Hospital formasını giyen Carlos Arroyo 14 sayı - 5 asistle mücadele etti.

Dünya Kupası öncesinde 9 hazırlık maçı yapan Milliler, 2 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. A Milliler, iki galibiyeti de Porto Riko karşısında elde etti.

KAYNAK: HABER7