Beşiktaş'ta sürpriz ayrılık!

Beşiktaş Kulübü Basketbol Direktörü Erman Kunter, siyah beyazlı takımdan ayrılarak Fransa'nın Le Mans takımıyla anlaştı.

Beşiktaş'ta sürpriz ayrılık!
Beşiktaş'ta sürpriz ayrılık!
GİRİŞ 21.05.2014 16:30 GÜNCELLEME 21.05.2014 16:30

Beşiktaş Kulübü Basketbol Direktörü Erman Kunter, Beko Basketbol Ligi'nde play-off çeyrek final serisinin son maçında Galatasaray Liv Hospital'a 78-65 mağlup olarak şampiyonluk şanslarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Kunter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarı-kırmızılı rakipleriyle oynadıkları serideki avantajı, sahalarındaki maçta kaybettiklerini belirtti. Son karşılaşmanın başında fark oluştuğunu, sonuna kadar da maçın bu farkla gittiğini anlatan Kunter, "Rakibi bir türlü yakalayamadık. Şampiyon olabilirdik. İyi bir sezon geçirdik. Avrupa kupasında ve özellikle ligin ikinci yarısında başarılı sonuçlara imza attık. İlk yarıda sonuçlar daha iyi olsaydı ligi üstte bitirebilir ve farklı avantajlar yakalayabilirdik ama olmadı" diye konuştu.

Beşiktaş'ın basketbolda iyi yolda olduğunu belirten Kunter, "Beşiktaş ilk kez yeni sezona sponsoru hazır olarak giriyor. Ayrıca sponsorun desteğini artırarak sezona girecek. Bu ilk kez oluyor. Hep ya son anda bir sponsor bulunurdu ya da sponsor desteği olmadan sezon biterdi. Beşiktaş için bu büyük bir avantaj. Şube önünü görüyor" ifadelerini kullandı.

Kunter, kadroda tutmak istedikleri oyuncuların bulunduğunu belirterek, "Onlarla büyük ölçüde anlaşma sağlandı. Kadronun çekirdeği korunacak. Sponsor belli ve kadrosunu koruyan Beşiktaş önünü görecek. Transferin en önemli döneminde sıkıntısı olmayacak. 1-2 yabancı oyuncu transferi olacak" şeklinde konuştu.

ANTRENÖRLÜĞE GERİ DÖNÜYOR

Bu arada Beşiktaş'ta 2012-2013'te başantrenörlük yapan ve geride kalan sezonda basketbol direktörü olarak tribünde yer alan Erman Kunter, yeniden sahalara dönmeye hazırlanıyor. Siyah-beyazlı kulüpteki görevi 30 Haziran'da bitecek Kunter, Fransa'nın Le Mans takımıyla antrenörlük konusunda görüşmelerini sürdürüyor.

Kunter, Beşiktaş'ta hiçbir sorununun olmadığını, antrenörlük konusunun kendi kararı olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Le Mans ile büyük ihtimalle anlaşacağız. 1 Temmuz'da yeni kulübümle başlayacağım. Bir iki konu kaldı, onları konuşuyoruz. Yurt dışında kariyerimi sürdürmek istedim. Antrenörlük yapmak için enerjim olduğunu düşünüyorum. Bunu da sahaya yansıtmak istiyorum. Yurt dışında uzun vadeli plan yapma imkanı oluyor. Türkiye'de ise kısa vadeli işler yapılıyor. Yurt dışına beni çeken konu bu oldu. Beşiktaş'ta sorunum yoktu. Özellikle başkan Fikret Orman ve yöneticimiz Hakan Özköse çok destekledi. Yeni düzene onların çok katkısı oldu."

"KAYGIM YOK"

Kunter, kendisinden sonra da Beşiktaş'ın iyi yolda devam edeceği ve bu konuda kaygısının bulunmadığını dile getirdi.

İstikrara kavuşmuş Beşiktaş'ın olacağını vurgulayan Erman Kunter, "Altyapıda ciddi yatırımlar yaptık. Bu konuda Beşiktaş biraz daha sıkıntı çeker. Altyapı bir anda olacak bir şey değil ama zamanla Beşiktaş altyapıdan oyuncu çıkaran ve oynatan bir kulüp haline gelecek" dedi.

Sezon başında taraftarların tepkisinin olduğunu hatırlatan siyah-beyazlı takımın idarecisi, "Sezon başında ciddi sıkıntılar yaşadık. Herkesin beklentisi fazlaydı. Beşiktaş yeni yeni ayaklarının üzerinde duruyor. Denk bütçe yapmaya çalıştık. Türkiye'de olmayan bir şeydi. Takımın geliri oranında harcama yapmaya çalıştık. Eski döneminde geniş hareket edilmiş" diye konuştu.

Erman Kunter, son iki sezondaki çalışmalarıyla ilgili de "Antrenörlük yaptığım sezon benim için çok zor ve yıpratıcıydı. O sezon sponsor yoktu ve Avrupa Ligi'nde oynadık. Geçmişten kalan borçlar vardı. Hem antrenörlüğü hem bu sezon yaptığım görevi birlikte götürmeye çalıştım. Geride kalan sezonda ise işler yoluna girdi. Yeni sezonda Beşiktaş'ın başına Yiğiter Uluğ geliyor. Kendisi çok iyi bir spor adamı. Basketbolu en ince detayına kadar takip eden biri. Kaygım yok, düzen devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de çok yıpratıcı eleştirilerin olduğunu belirten Kunter, "Beklentiler çok fazla. Hep kazanmak üzerine beklenti var. Tabii ki kazanmanın yanında bir şeyler kurmak önemli" dedi. Kunter, önemli maçlarda taraftarlar arasında yaşanan gerginliği de eleştirerek, "Ne zaman iki önemli kulübün maçında taraftarlar beraber maçı izler, o zaman yol alırız. Bu konuda çok sıkıntımız var" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın kadınlarda da yeniden yapılanmaya gittiğini anlatan Erman Kunter, "Kulübün bünyesindeki antrenörü A takımın başına getirdik. Yabancı oyuncu arayışlarına çoktan başladık" şeklinde konuştu.