Müthiş iddia! Potaya başkan oluyor

Avrupa basketbolunun başına geçecek olan Demirel'in yerine Lutfi Arıboğan geniş bir destekle başkan seçilecek. G.Saray'ın CEO'su görevini bırakıp federasyon başkanlığı rüyasını gerçekleştirecek.

Müthiş iddia! Potaya başkan oluyor
Müthiş iddia! Potaya başkan oluyor
GİRİŞ 24.04.2014 03:36 GÜNCELLEME 24.04.2014 03:58

Akşam gazetesinin haberine göre; Turgay Demirel FIBA, Lutfi Arıboğan da TBF başkanı oluyor. Önümüzdeki yaz İstanbul'da gerçekleşecek Kadınlar Basketbol Dünya Şampiyonası öncesinde yapılacak başkanlık seçiminde Turgay Demirel favori ve FIBA başkanı seçilecek. Yerine de Lutfi Arıboğan gelecek. Bu yaza damga vuracak olası iki değişiklikle basketbol camiasında dilden dile dolaşırken önümüzdeki yaz önemli olaylara gebe.

AVRUPA'NIN PATRONU OLUYOR

Demirel bilindiği gibi 1992 yılında basketbol federasyonu başkanı olmuş ve döneminde milli takımımız Dünya ve Avrupa ikincilikleri yaşamıştı. Avrupa basketbolunun patronu olması beklenen ve şu an rakipsiz gözüken FIBA 2. Başkanı Turgay Demirel, görevi bıraktıktan sonra gidilecek seçimde Lutfi Arıboğan başkan adayı olacak. Daha önce 2 kez adaylık denemesinde bulunan ama daha sonra futbala geçen Arıboğan, bu kez oldukta istekli ve favori olarak seçime girip potanın patronu olacak.

F.BAHÇE CEPHESİ NE DER?

Bu arada İbrahim Kutluay isminin de gündeme geldiği ancak özel hayatındaki çalkantılar nedeniyle bu isimden vazgeçildiği öğrenildi. Kulüplerin genel olarak aday olmak isteyen Murat Didin'e de çok sıcak bakmadığı öğrenildi. Bu gelişme sonrası G.Saray'da CEO olan Lutfi Arıboğan dönemi de bitecek. TFF'den Mehmet Ali Aydınlar ile ayrıldıktan sonra önceki sezon G.Saray'a transfer olan Arıboğan, icraatları ile eleştiri alıyordu. Ünal Aysal-Lutfi Arıboğan birlikteliği de böylece bitecek ancak Arıboğan patanın başına geçecek. Tabii Arıboğan'ın bu patronluğu F.Bahçe cephesinden tepki görebilir.

KAYNAK: AKŞAM