Hidayet Türkoğlu müjdesi

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, NBA'de yapılan doping testinde yasaklı maddeye rastlanması nedeniyle ceza alan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda takımdaki yerini alacağını açıkladı.

Hidayet Türkoğlu müjdesi
Hidayet Türkoğlu müjdesi
GİRİŞ 16.08.2013 21:54 GÜNCELLEME 16.08.2013 21:54

A Milli Basketbol Takımı'nın Çek Cumhuriyeti ile yaptığı hazırlık maçı öncesi yayıncı kuruluş NTV Spor'a açıklamalarda bulunan Turgay Demirel, "Hidayet bu akşam Çek Cumhuriyeti'ne karşı oynuyor. Avrupa Şampiyonası'nda da takım kaptanı olarak forma giyecek" dedi.

Hidayet'in yaşadığı talihsiz durumla ilgili FIBA ile görüşmeler yaptıklarını ve savunma verdiklerini aktaran Demirel, "FIBA'nın anti doping kurallarına göre kendisine ceza verildikten sonra, sergilediği olumlu tutum ve açıklamaları neticesinde cezasının önemli bir bölümü düşürüldü. Sonuçta 13 Şubat'ta başlayan cezası, 12 Ağustos itibarıyla sona ermiş oldu. Kendisi bu akşamdan itibaren hem hazırlık maçlarında hem de Avrupa Şampiyonası'nda takım kaptanı olarak yer alacak" diye konuştu.

- "Hidayet'in kaptan olarak takımda olması çok önemliydi bizim için"

Demirel, milli oyuncunun cezasının normalde daha uzun bir süreye tekabül ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hidayet'in yaptığı iyi niyetli açıklamalar neticesinde cezası sadece 6 aya düşmüş oluyor. Bizim için önemi olan, Avrupa Şampiyonası'nda milli takımda yer alması. Geçtiğimiz ağustos ayında sırt ve omuz ağrıları nedeniyle iğne olmuştu Türkiye'de. Eylül ayında ABD'de sırt ağrıları tekrarlayınca yine iğne olmuştu. Dolayısıyla sakatlığı olduğu FIBA tarafında kabul edildi. Performans artırıcı olarak değil, tedavi amaçlı ilaç kullandığı kesinlikle kabul gördü. Performans artırma maddesine ihtiyacı yoktu. Zaten 1994 yılından beri milli takımlarda pek çok kontrole girdi. Bu talihsiz olayı atlattık. Şimdi Avrupa Şampiyonası'na bakıyoruz. Hidayet'in kaptan olarak takımda olması çok önemliydi bizim için."