Anadolu Efes'te Real sevinci

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu (E) Grubu'nda İspanya temsilcisi Real Madrid'i 74-72 mağlup ederek rakibine ilk yenilgisini tattıran Anadolu Efes'in genel menajeri Engin Özerhun, ''İlk yarıyı zirvede bitirme maçını kazandığımız için çok mutluyuz'' dedi.

Anadolu Efes'te Real sevinci
Anadolu Efes'te Real sevinci
GİRİŞ 15.02.2013 13:09 GÜNCELLEME 15.02.2013 13:09

Engin Özerhun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Ligi yönetimi tarafından ''haftanın maçı'' olarak gösterilen karşılaşmada Real Madrid'i son derece çekişmeli geçen bir müsabakanın ardından yendikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Çok önemli bir maçı kazandıklarını vurgulayan Özerhun, ''Bu turda oynadığı bütün maçları kazanan Real Madrid karşısına biz de çok formda çıktık. Gerçekten tam bir zirve mücadelesiydi. İlk yarıyı zirvede bitirme maçında Real Madrid'i yendiğimiz için çok mutluyuz. Son derece çekişmeli ve kaliteli bir maçtı. Avrupa Ligi'nin güzelliğini yansıtan bir karşılaşma oldu'' ifadelerini kullandı.

-Hakemlere eleştiri-

Karşılaşmanın, Christos Christodoulou (Yunanistan), Nicola Maestre (Fransa) ve Marcin Kowalski'den (Polonya) oluşan hakem üçlüsünü eleştiren Özerhun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bu maça yakışmayan hakem faktörlerine rağmen kazandık. Daha deneyimli hakemler beklerdik bu maça. Nitekim, 2. yarıda çok fazla aleyhimize hata yaptılar. Başantrenörümüze haksız yere teknik faul çaldılar. Hiçbir anlam veremedik. Bunlar bizi üzdü. Bütün maç boyunca oyunun kontrolünü elimizde bulundurduk ve hak ettiğimiz galibiyeti az farkla da olsa aldık. Son saniye o basket girseydi ve kaybetseydik, hakemler skoru da belirleyecekti.''

-''Henüz hiçbir şey bitmedi''-

Gruptan çıkmak için büyük bir avantaj yakaladıklarını söyleyen Özerhun, henüz hiçbir şeyin bitmediğini de vurguladı.

Önlerinde çok önemli bir CSKA Moskova maçı olduğunun altını çizen Özerhun, ''Çeyrek finale kalmak için büyük avantaj yakaladık, ama henüz her şey bitmiş değil. İkinci yarıda 4 maçımızı deplasmanda oynayacağız. Bir şey bitti demek için çok çok erken. CSKA Moskova maçı çok önem taşıyor. Bu maçı da kazanarak grubu ilk 2 sırada bitirmeye çalışacağız'' diye konuştu.

-''Galatasaray Medical Park maçı çok önemli''-

Beko Basketbol Ligi'nde 17 Şubat Pazar günü Galatasaray Medical Park ile zorlu bir maça çıkacaklarını belirten Özerhun, sarı-kırmızılı takımı yenmek istediklerini söyledi.

Ligin ilk yarısında ve Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray Medical Park'a yenildiklerini hatırlatan lacivert-beyazlıların genel menajeri, ''Galatasaray Medical Park'ı yenerek kaybettiğimiz iki maçın rövanşını almak istiyoruz. Yeni yılla birlikte transferlerimizin uyum sorununu bitirmesiyle iyi sonuçlar almaya başladık. Real Madrid gibi Avrupa'nın en önemli takımlarından birini mağlup ederek lige döneceğiz. Galatasaray Medical Park maçı çok önemli, mutlaka kazanmalıyız. Çünkü, yukarı sıralarla olan galibiyet farkının artmasına izin vermemeliyiz'' şeklinde konuştu.

Engin Özerhun, son olarak, dün Real Madrid ile hafta içi geç bir saatte oynamalarına rağmen, Abdi İpekçi Spor Salonu'na gelerek takıma destek veren 10 bine yakın basketbolsevere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

AA