Beşiktaş'ın Khimki üzüntüsü

Beşiktaş Kulübü Basketbol Komitesi Başkanı Abdullah Sözer, THY Avrupa Ligi Top 16 Turu (F) Grubu'nda Rusya'nın Khimki ekibine 80-75 yenildikleri karşılaşmayı, top kayıpları nedeniyle kaybettiklerini söyledi.

Beşiktaş'ın Khimki üzüntüsü
Beşiktaş'ın Khimki üzüntüsü
GİRİŞ 28.12.2012 13:45 GÜNCELLEME 28.12.2012 13:45

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sözer, Khimki'nin geçen sezon ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyon olduğunu, bu sezon da THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Ülker'in de yer aldığı gruptan başarılı bir mücadele vererek Top 16 Turu'na yükseldiğini hatırlattı.

Güçlü rakipleri karşısında iyi oynadıklarını ifade eden Sözer, ''Khimki'yi elimizden kaçırdık diye üzüldük. Beşiktaş, Avrupa Ligi'ne katıldığı zaman, herkes 'Bırakın Top 16 Turu'na kalmayı bir galibiyetten fazla alamazlar' diyorlardı. Biz şimdi Top 16 Turu'nda 'Khimki'yi neden yenemedik?' diye üzülüyoruz. Demek ki takımımız bir yerlere gelmiş. Yenildiğimiz için çok üzüldük ama takımın performansından memnunuz'' dedi.

Abdullah Sözer, Rus ekibi karşısındaki top kayıplarına işaret ederek, ''Maçta korkunç top kayıpları yaptık. İnanın genç oyuncuların yapacağı top kaybı ile oynadık. Bunu hocamıza da, oyuncularımıza da söyledik. Heyecandan mı oldu, tecrübesizlikten mi oldu bunu bilemiyoruz. Normalde 8-9 olması gerekirken, 20 top kaybı yapmışız. Biz top kayıplarından dolayı yenildik'' diye konuştu.

Gruplarında çok tecrübeli ve güçlü takımların olduğunu vurgulayan Sözer, Khimki karşısında sergiledikleri performansla, diğer maçlardan galibiyet çıkartabileceklerini gösterdiklerini dile getirdi.

-Fenerbahçe maçı-

Sözer, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) Fenerbahçe ile yarın oynayacakları karşılaşmayı hatırlatarak, ligde henüz galibiyeti bulunmayan takımlarının, yarın namağlup lider Fenerbahçe ile yapacağını söyledi. Abdullah Sözer, ''Takımların isimlerinden dolayı derbi maçı olur. Yoksa kadrolar çerçevesinde derbi maç olarak değerlendirilemez. Erkek takımlarımız, Avrupa Ligi'nde karşılaşacak. İnşallah derbi maç orada olur. Kadın takımıyla ilgili düşüncemiz zaten sezon başında belliydi. Kapattık biz bunu, ancak ısrarlar üzerine devam ettik. Bu hafta bakacağız, bir kaç takviye yapmaya çalışacağız. İçinde bulunduğumuz sıkıntıları aştıktan sonra, önümüzdeki sezon Beşiktaş Kulübü'ne yakışır bir kadın takımı oluşturacağız'' dedi.

-''Ergin Ataman çok değer verdiğimiz bir arkadaşımız''-

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman ile aralarında herhangi bir problem bulunmadığını, iyi arkadaş olduklarını ifade eden Sözer, ''Ergin Ataman geçen sezon bizi şampiyon yaptı. Çok değer verdiğimiz bir arkadaşımız. O da zaten geçen sezon ki takımın ne kadar başarılı olduğunu biliyordu. 'Herhalde o da geçen seneki takımı Galatasaray'da kurma gayretine girmiş' dedim. Tabii Arroyo'nun transferinin olabilmesi için bize 800 bin doların ödenmesi gerekiyor'' diye konuştu.

AA