Pianigiani: Ev sahibi olmamız avantaj

Pianigiani, THY Avrupa Ligi'nde yarın konuk edecekleri Yunanistan'ın Panathinaikos takımına karşı saha avantajını kullanmaya çalışacaklarını, ancak bunun için oyuncularının ekstra efor harcaması gerektiğini söyledi.

Pianigiani: Ev sahibi olmamız avantaj
Pianigiani: Ev sahibi olmamız avantaj
GİRİŞ 31.10.2012 11:39 GÜNCELLEME 31.10.2012 11:39

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Başantrenörü Simone Pianigiani, THY Avrupa Ligi'nde yarın konuk edecekleri Yunanistan'ın Panathinaikos takımına karşı saha avantajını kullanmaya çalışacaklarını, ancak bunun için oyuncularının ekstra efor harcaması gerektiğini söyledi.

İtalyan çalıştırıcı, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, Yunan ekibiyle oynanan tüm maçların zorlu olduğuna dikkati çekerek, ''Bu sene bulunduğumuz gruptan dolayı zorlu maçların olması gayet doğal. Geçen hafta Real Madrid maçında olduğu gibi henüz tamamen sağlıklı ve hazır takımımız yok. Ama ev sahibi olmamız bizim için her zaman avantaj. Bu yüzden de mutlaka kazanmalıyız'' dedi.

Pianigiani, Panathinaikos karşısında özellikle ribauntlarda ve top çalmada ekstra efor harcamaları gerektiğini belirterek, ''Şu anda enerjimizi vermemiz gereken şeyler bunlar. Topa ne kadar çok sahip olabilirsek o kadar iyi olur. Ancak bu şekilde rakip takımın özellikleriyle savaşabiliriz, özellikle fiziksel güçleriyle. Oyuncularımın hazır olmalarını umut ediyorum. Bu gruptan çıkmak için çok ekstra çalışmamız gerekiyor. Böylece bu aşamadan sonra daha da iyi olabilmek için çok vaktimiz olacaktır'' diye konuştu.

-Batiste: ''Taraftar her zaman arkamızda olsun''-

Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Mike Batiste ise yarın eski takımına karşı oynayacağını hatırlatarak, ''Panathinaikos benim için birçok başarının, mutluluğun ve sevincin ve birçok dostumun olduğu yer. Çok değişik bir duygu olacak onlara karşı oynamak. Ama maç başladığı an takımım için en iyisi neyse onu yapmak durumundayım ve bu da, kazanmak için elimden geleni yapmak'' dedi.

İstanbul yaşamıyla ilgili bilgiler veren Batiste, şunları söyledi:

''Şu ana kadar İstanbul'da ve Fenerbahçe'de hayat gayet güzel geçiyor. Bu kadar büyük bir kulüp ve organizasyona geldiğim için çok mutluyum. Yaşam tarzı bana çok uygun burada. Sakin ve aileye yönelik bir hayat var. Anadolu yakası aileler için çok uygun bir yer. Yavaş yavaş alışıyorum. Ailemin burada olmasının da büyük etkisi var. O yüzden çok mutluyum. Yorucu bir antrenman veya zor geçen bir maçtan sonra eve gidip onları görünce çok dinlendirici oluyor. Takıma gelince, gayet iyi gidiyoruz. Birbirimizi tanıyoruz, öğreniyoruz. Her gün daha iyi olmak için çalışıyoruz.

Bu sene çok yüksek hedefler koyduk kendimiz için. Çok baskı altında oynuyoruz. Ben her gün baskı altında çalışmaya alışığım. Her gün sıkı çalışıp, sert oynarım. En iyi özelliklerimizi ortaya koyduğumuz sürece baskıyı azaltırız. İyi bir takım için süreklilik inşa etmeye çalışıyoruz. Taraftarlarımıza gelince, onlara çok teşekkür etmek istiyorum. Daha yolun başındayız. Çok daha zorlu yollara gireceğiz. Sezon içerisinde inişler ve çıkışlar olabilir. Takım ne kadar iyi olursa olsun düzey anlamında her zaman değişiklikler olabilir. Bu yüzden her zaman arkamızda olup destek vermelerini istiyoruz. Özellikle kötü dönemlerimizde yanımızda olmaları bize güç verecektir ve zor zamanları aşmamızı sağlayacaktır. Hepsini Panathinaikos maçına bekliyoruz.''

AA