Emir Preldzic ilk haftanın MVP'si oldu

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2012-2013 sezonu ilk hafta maçlarının MVP'si (En değerli oyuncu) Fenerbahçe Ülkerli Emir Preldzic oldu.

Emir Preldzic ilk haftanın MVP'si oldu
Emir Preldzic ilk haftanın MVP'si oldu
GİRİŞ 13.10.2012 13:03 GÜNCELLEME 13.10.2012 13:03

Fenerbahçe Ülker-Khimki maçında attığı 20 sayıyla takımının galibiyetinde önemli rol oynayan Preldzic, 31 rating puanıyla Avrupa Ligi'nde kariyerinin en iyi performansına da ulaştı.

Preldzic, sarı-lacivertlilerin 92-80 kazandığı karşılaşmada attığı 20 sayının yanı sıra 4 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile oynadı.

Fenerbahçe Ülker'in mağlup ettiği Khimki'nin etkili oyuncusu Zoran Planinic de 17 sayı, 8 asist, 6 ribaund ve 2 top çalma ile Preldzic gibi 31 rating puanına sahip olurken, MVP değerlendirmesinde ikinci sırada yer aldı.

Zalgiris Kaunas da forma giyen Ksistof Lavrinovic, Cedevita Zagreb'i 90-62 yendikleri maçta 17 sayı, 5 ribaund, 3 asist ve 2 top çalma ile 29 rating puanı topladı ve üçüncülüğü elde etti.

-Beşiktaşlı Christopher sayıda lider-

THY Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçlarında ''Sayı Krallığı''nda ise Beşiktaşlı Patrick Christopher, Unicaja Malaga'dan Earl Calloway ile birlikte 25'er sayı ile zirvede yer aldı.

Ribaundlarda Union Olimpija'da forma giyen Aron Baynes 12 ribaundla ilk sırada bulunurken, Asseco Prokom'dan Jerel Blassingame, 11 asistle bu alanda zirveye yerleşti.

 İlk haftanın top çalma lideri Real Madridli Dontaye Draper (5) olurken, Khimki'de forma giyen genç oyuncu Alexey Zhukanenko 4 blok ile bu alanın en iyi performansını sergiledi.

İlk hafta maçlarının double-double yapan tek oyuncusu ise Baynes'ti. Union Olimpija'dan Aron Baynes, 16 sayı, 12 ribaundla açılış haftasının iki kategoride çift hanelere ulaşan tek oyuncusu olarak dikkati çekti.

-Fenerbahçe Ülker, en skorer takım-

THY Avrupa Ligi'nde ilk hafta sonunda en skorer takımlar ise Fenerbahçe Ülker ve Alba Berlin oldu.

İki takım da 92'şer sayıyla ilk sırayı alırken, sarı-lacivertliler, 37 ribaundla da bu alanda Union Olimpija ile birlikte ikinci sırayı paylaştı. Barcelona Regal 41 ribaundla ilk sırayı elde etti.

AA