Skandal! Dava sonuçlanana kadar...

İtalyan basketbol ekibi Montepaschi'ye yapılan vergi operasyonu sonrası Galatasaray'dan Domercant ve Hairston ile F.Bahçe'den McCalebb'in de bulunduğu 17 kişi hakkında kovuşturma başlatıldı.

Skandal! Dava sonuçlanana kadar...
Skandal! Dava sonuçlanana kadar...
GİRİŞ 10.05.2014 13:24 GÜNCELLEME 10.05.2014 13:24

İtalya Basketbol Ligi'nde son 7 sezonun şampiyonu Montepaschi Siena'da "yolsuzluk depremi" yaşanıyor. İtalyan basketbolunda son 10 yıla damgasını vuran kulübün başkanı Ferdinando Minucci, vergi kaçırmak ve zimmete para geçirmek suçlarından gözaltına alındı. İtalyan savcılar, Siena kulübünün 2006 ile 2012 yılları arasında toplamda 35 milyon Euro değerindeki kontratları kulüp üzerinden değil, farklı bir şirket üzerinden gösterip vergi kaçırdığını tespit etti. İddiaya göre, kulüple yapılan sözleşmeler düşük gösterilip farklı bir şirket üzerinden "İmaj Hakkı" adı altında oyunculara maaşları ve transfer alacakları ödeniyordu.

BİZİMKİLER DE YANABİLİR

Öte yandan olayın G.Saray L.H. ile F.Bahçe Ülker'i de ilgilendiren başka bir yanı daha ortaya çıktı. Minucci ile birlikte 2007-12 yılları arasında Siena forması giyen 17 eski basketbolcu hakkında da kovuşturma başlatıldı. Bu oyuncular arasında Fenerbahçe'den McCalebb ile Galatasaray'dan Domercant ve Hairston da yer alıyor. Bu üç oyuncu da dava sonuçlanana kadar İtalya'ya deplasman maçı oynamaya giderlerse gözaltına alınma, hatta belki de tutuklanma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirler. Hatırlanacağı gibi bir dönem F.Bahçe'de oynayan Romain Sato, Yunanistan'a Panathinaikos deplasmanına gittiğinde ödemediği vergiler yüzünden havalimanında alıkonmuştu.

KULÜBE KİLİT VURULACAK!

1 Temmuz'da İtalya Lig Komitesi Başkanlığı'na geçmesi beklenen Minucci'nin zimmetine de 2 milyon Euro geçirdiği öğrenildi. Toplam 16 milyon Euro vergi kaçırdığı iddia edilen kulübün alacağı cezayla birlikte faaliyetlerini durdurması, Euroleague'deki A lisansını da kaybedip İtalya Ligi'ne 5. Lig'den devam etmesi bekleniyor. Bu arada Siena'nın 7 yılda kazandığı tüm lig ve İtalya Kupası şampiyonluklarını da iade etmesi istenecek. Bu gerçekleşirse Siena, müzesinden 10'u aşkın kupayı iade edecek.

KAYNAK: HABERTÜRK