Avrupa'nın zirvesinde Türk finali

Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final organizasyonunun final maçında iki Türk takımı Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank yarın Rusya'da şampiyonluk için karşı karşıya gelecek.

Avrupa'nın zirvesinde Türk finali
Avrupa'nın zirvesinde Türk finali
GİRİŞ 12.04.2014 10:42 GÜNCELLEME 12.04.2014 10:42

Kadın basketbolunun kulüpler bazında Avrupa'daki bir numaralı organizasyonu olan FIBA Avrupa Ligi'nde sezonun şampiyonu, yarın iki Türk ekibi Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank'ın karşılaşacağı final maçında belli olacak.

Rusya'nın Ekaterinburg kentinde gerçekleştirilen Sekizli Final maçlarında finale yükselmeyi başaran Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank, DIVS Spor Salonu'nda TSİ 16.00'da karşı karşıya gelerek, şampiyonluk kupasını müzelerine götürmeye çalışacak.

Türkiye'den Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank ve Kayseri KASKİ'nin yer aldığı ve Kayseri ekibinin grup aşamasında veda ettiği organizasyonda, finale adlarını yazdıran iki ezeli rakip, Türkiye adına Avrupa kupalarında bir ilki gerçekleştirdi.

Öte yandan organizasyondaki üçüncülük maçında ev sahibi Rusya temsilcisi UMMC Ekaterinburg ile Fransız ekibi Tango Bourges, yarın TSİ 13.30'da karşı karşıya gelecek.

- Finale giden yol

Organizasyonun grup aşamasında 3 Türk ekibi, Rusya'dan Sparta&K Moskova ile birlikte A Grubu'nda yer alırken, finale yükselen ekiplerden Fenerbahçe lider, Galatasaray Odeabank ise ikinci sırada yer alarak tur atladı.

Gruptan Fenerbahçe; Kayseri KASKİ'yi 64-58, Galatasaray Odeabank'ı 68-66 ve Sparta&K Moskova'yı ise 58-57 yenerek lider çıkarken, yarı finalde ise Fransız temsilcisi Tango Bourges'i 59-50 mağlup edip namağlup olarak finale geldi.

Galatasaray Odebank ise gruptaki ilk maçında Sparta&K Moskova'yı 68-61 yenip, ardından Fenerbahçe'ye 68-66 yenildi ve son maçında Kayseri KASKİ'yi 58-56 mağlup ederek ikinci sırada yarı finale çıktı. Yarı finalde ev sahibi ve organizasyonun son şampiyonu UMMC Ekaterinburg'u 77-70'lik skorla devirmeyi başaran sarı-kırmızılılar, finalde yerini aldı.

- Bu sezon 6. kez karşılaşacaklar

FIBA Avrupa Ligi'nde final maçına çıkacak Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank, bu sezon 6. kez karşılaşacaklar.

İki takım bu sezon 4 farklı kulvarda 5 maç oynarken, bu müsabakalardan 3'ünü Fenerbahçe, 2'sini ise Galatasaray Odeabank kazandı.

Sezonu Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda açan iki ekibin karşılaşmasında Fenerbahçe, rakibini 63-53 yenerek kupanın sahibi oldu. İki ekibin kozlarını paylaştığı Türkiye Kupası final maçını ise Galatasaray Odeabank 76-70 galip tamamlayarak kupayı müzesine götürdü. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi normal sezon müsabakalarında ilk maçı Fenerbahçe 79-67, ikinci maçı ise Galatasaray Odeabank 78-75 kazandı.

Son maçlarını FIBA Avrupa Ligi Sekizli Final A Grubu'nda yapan ezeli rakiplerden gülen taraf, 68-66'lık skorla Fenerbahçe olmuştu.

KAYNAK: AA