Manchester City'den tarihi galibiyet

Premier Lig'in 22. haftasında, liderin en yakın takipçisi Manchester City, Arsenal karşısında tarihi bir galibiyet aldı.

Manchester City'den tarihi galibiyet
Manchester City'den tarihi galibiyet
GİRİŞ 13.01.2013 20:24 GÜNCELLEME 14.01.2013 04:33

Premier Lig'in 22. haftasında, liderin en yakın takipçisi Manchester City, zorlu maçta Arsenal'i 2-0 yenerek iddiasını sürdürdü. City ayrıca Arsenal'i 1975'ten beri ilk kez evinde devirdi

Karşılaşmayı iki takım da 10 kişi tamamlarken Edin Dzeko bir penaltı atışından yararlanamadı. 4 Ekim 1975'ten bu yana Arsenal'i evinde ilk kez yenen Manchester City'de galibiyeti getiren goller ise Milner ve Dzeko'dan geldi.

ARSENAL 9. DAKİKADA 10 KİŞİ

Maça çok hızlı başlayan Manchester City, 9. dakikada penaltı kazandı. Edin Dzeko'yu çekerek yere düşürüen Koscielny, rakibine penaltı kazandırırken, gördüğü kırmızı kartla da takımını 10 kişi bıraktı.

Ancak topu başına geçen Dzeko'nun vuruşunda direkten dönen top kaleci Szczesny'nin kucağında kaldı.

Eksik kalan rakibi karşısında ezici bir futbol oynayan City'nin aradığı gol 21. dakikada geldi. Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan James Milner, müthiş bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. 10. dakikada penaltıyı kaçıran Dzeko, 32. dakikada tekrar sahneye çıktı ve kaleciden dönen topu tamamlayarak skoru 2-0'a getirdi.

BİR KIRMIZI DA CITY'E

İlk yarı bu skorla geçilirken 2. yarıda da City üstünlüğü vardı. 60. dakika dolarken 3 oyuncu değişikliği hakkını da kullanan Arsene Wenger, tüm hamlelerini yaptı. Bu arada 75. dakikada rakibine sert bir hareket yapan Kompany, kırmızı kart görünce iki takım da 10'ar kişi kaldı.

Gol için ümitleri artan Arsenal vites yükseltirken, 90. dakikada Walcott'un vuruşunda Lescott'un çizgiden çıkardığı top, Arsenal'in en net pozisyonu oldu. Kalan dakikalardan gol sesi çıkmayınca karşılaşma Manchester City'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla City, 48 puana yükselerek lider United'la arasındaki 7 puanlık farkı korudu. Arsenal ise 34 puanda kaldı.