Ronaldo mu, Messi mi, Falcao mu?

İspanya La Liga'da yılın en iyileri taraftarların oylarıyla belirlendi. Yılın en iyi ve en kötülerinin seçildiği oylamada, Real Madrid ve Barcelona'nın ağırlığı gözlendi.

Ronaldo mu, Messi mi, Falcao mu?
Ronaldo mu, Messi mi, Falcao mu?
GİRİŞ 01.01.2013 07:50 GÜNCELLEME 01.01.2013 10:19

İspanya La Liga'da 2012 senesinin en iyileri belli oldu. İspanya'nın en çok okunan spor gazetesi olan Marca, 115.000 futbol severin oylamalarıyla sonuçları belirledi. MARCA.com üzerinden yapılan oylamada yılın en iyi futbolcusu da belirlendi. Barcelona'nın Arjantinli süperstarı Lionel Messi oyların %60'ını alarak en iyi futbolcu seçildi. Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo sadece %14.4 oy alabildi. Atletico'nun Kolombiyalı forveti Radamel Falcao %10.6 oy alarak, dünyanın şu anda en iyi iki ismini takip etti. Yılın en iyi teknik direktörü oylamasında ise 10 çalıştırıcı arasından Atletico Madrid'in Arjantinli çalıştırıcısı Diego Pablo Simeone birinci olurken, Tito Vilanova %16.8 ile ikinci, Jose Mourinho %16.5 ile üçüncü, Pep Guardiola ise %13 ile dördüncü sırada yer aldı.

Iniesta'dan büyük fark Yılın en iyi İspanyol oyuncusu ise MARCA.com okurlarına göre aldığı %50 oyla Andres Iniesta oldu. Real Madrid'in kaptanı Iker Casillas %12.82le ikinci, Xavi %10.4'le üçüncü ve Sergio Ramos %10.1'le Iniesta'nın arkasından gelen isimler oldu. Yılın en iyi başkanı oylamasında ise en yakın rakibine 27 bin oy farkı atan Barcelona başkanı Sandro Rosell birinci, Real Madrid başkanı Florentino Perez ikinci ve La Liga'nın sürpriz takımı Levante'nin başkanı Quico Catalan taraftarların en beğendikleri başkanlar seçildi.
Yılın en iyi taraftarı ise 20 takım taraftarı arasında Betis taraftarları %21.9 oyla ilk sırada, Atletico Madrid taraftarları %20.6 oyla ikinci sırada ve Barcelona taraftarları %19.7 oyla üçüncü sırada yer alarak İspanyanın en iyi taraftarları olarak gösterildiler. En kötüsü Modric Yılın en iyi ve en kötü transferlerinin belirlendiği oylamada Barcelona'nın Valancia'dan transfer ettiği Jordi Alba ilk sırada yer aldı. Levante'nin forveti Obafemi Martins %14.6 oyla ikinci, Athletic Bilbao'nun Valencia'dan transfer ettiği Aritz Aduriz %13.4 oyla yılın en iyi transferleri listesinde Alba'yı takip ettiler.

Yılın en kötü transferi ise Real Madrid'in Tottenham'dan transfer ettiği Hırvat orta saha oyuncusu Luka Modric oldu. İkinci sırada Barcelona'nın Arsenal'den transfer ettiği Alex Song yer alırken, üçüncü sırada Granada'nın İtalyan forveti Antonio Floro Flores seçildi. Yılın en iyi genç futbolcusu Malaga'nın genç yıldızı Isco olurken, Betis'li Benat ikinci, Barcelonalı Cristian Tello üçüncü oldu.
Ibra en iyi yabancı oyuncu Yurtdışında oynayan senenin en iyi İspanyol oyuncusu oylamasında ise Manchester Cityli David Silva ikinci, Chelseali Juan Mata olurken, Rayo Vallecano'dan Swansea City'e giden ve muhteşem bir patlama yapan Michu olarak herkesi şaşırttı.
İspanyol olmayan en iyi oyuncu %22.5'luk oyla Zlatan Ibrahimovic seçildi. İsveçli oyuncunun arkasından İtalyan Andrea Pirlo %16.8'lik oyla ikinci, Manchester United'ın Hollandalı golcüsü Robin van Persie ise üçücü sırada yer aldı. La Liga dışındaki en iyi teknik direktör ise Dortmund'u parlak günlerine geri döndüren başarılı antrenör Jürgen Klopp seçildi. Bir dönem Fenerbahçe'yi de çalıştıran Alman milli takım teknik direktörü Joachim Löw ikinci, Manchester United'ın efsanevi menajeri Sir Alex Ferguson ise bu iki ismin arkasında üçüncü en iyi teknik direktör oldu.

(sporx)