Arsenal'de 5 imza birden!

İngiltere Premier League takımlarından Arsenal, kulübüne beş yeni ve genç futbolcuyu kattı.

Arsenal'de 5 imza birden!
Arsenal'de 5 imza birden!
GİRİŞ 20.12.2012 16:51 GÜNCELLEME 20.12.2012 16:51

Uluslararası maçlarda İngiltere için forma giyen beş futbolcuyla uzun dönemli anlaşma imzalayan kulüp, Kieran Gibbs, Carl Jenkinson, Alex Oxlade- Chamberlain, Aaron Ramsey ve Jack Wilshere'i ile anlaştı.

Ortasaha oyuncusu 21 yaşındaki Ramsey, Galler Ulusal takımının kaptanlığını yaparken 24 kere de forma giyerek ülkesini temsil etti.

20 yaşındaki savunma oyuncusu Jenkinson, İngiltere ulusal takımında ilk formasını İsveç'de oynanan dostluk maçında giymişti.

21 yaşın altında oynayan savunma oyuncusu Gibbs ise iki kez İngiltere ulusal takımında yer alırken, orta sahada oynayan Wilshere dokuz farklı maçta Three Lions'ları temsil etti.

Arsenal'ın menejeri Arsene Wenger ise yeni transferlerle ilgili yaptığı açıklamada, beş yeni ve genç futbolcuyu takıma kattıklarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek planlarının kulüpte oyuncuların yeteneklerini geliştirmek için genç oyunculardan oluşan güçlü bir temel oluşturmak olduğunu kaydetti.

'Jack, bu grubun lideri, kesinlikle en iyi tanınanı ancak diğer oyuncular da ayrıcalıklı futbolcular' diye konuşan Wenger, sözleşmelerin hepsinin aynı anda sonuçlanmasından da mutlu olduklarını söyledi.

Wenger; 'Gibbs, Jenkinson, Oxlade-Chamberlain, Ramsey and Wilshere, ekibin çekirdeğini oluşturuyor. İstikrarlılığa çok inanan biriyim ve inanıyorum ki çekirdeği oluşturan İngiliz oyunculara sahipsen hepsini bir arada tutmak her zaman daha kolaydır ve biz de bunu başarmaya çalışacağız' diye konuştu.

Wenger, kulüpte herkesin Kieran, Carl, Alex, Aaron ve Jack'in katkısını gelecek yıllarda da beklediğini sözlerine ekledi.