Holiganlar iki Türk'e saldırdı

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te öğrenim gören iki Türk üniversite öğrencisi dün akşam oynanan Makedonya-Magdeburg hentbol maçından sonra 7-8 kişilik holigan grubun saldırısına uğradı.

Holiganlar iki Türk'e saldırdı
Holiganlar iki Türk'e saldırdı
GİRİŞ 04.12.2012 14:38 GÜNCELLEME 04.12.2012 14:38

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te çirkin saldırı...

Makedonya-Magdeburg arasında oynanan hentbol maçından sonra 7-8 kişilik holigan grubunun, hiçbir sebep yokken sırf Türkçe konuştukları için iki Türk gencin üzerine yürüyerek saldırdıkları iddia edildi.

Mümin Şerif olaydan hafif sıyrıklarla kurtulurken, İbrahim Ali ağır darbelerden dolayı hastaneye kaldırıldı. Üsküp Üniversitesi Beyin Cerrahi Klinik müdürü Aleksandar Çaparovski, İbrahim'in hayati tehlikeyi atlattığını, ancak sert bir cisimle vurulduğunu ve kafatasındaki kırıklıklardan dolayı küçük bir beyin kanaması geçirdiğini söyledi.

Birkaç gün hastanede kalması gereken Türk genci İbrahim'i TC Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Makadonya Devlet Bakanı Hadi Nezir,Türk Demokratik Parti'si Genel Başkanı ve Milletvekili Dr. Kenan Hasip ile Sivil Toplum Kuruluşların temsilcileri ziyaret etti. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre faillerin bulunması için tüm kamera kayıtları incelemeye alındı.

(DHA)