Ada'nın devi, ona fena tutuldu

Londra kulübü Chelsea, Atletico Madrid'in gol makinesi Falcao'yu ocak ayındaki transfer döneminde takıma katmak için 48.1 milyon sterlini gözden çıkardı.

Ada'nın devi, ona fena tutuldu
Ada'nın devi, ona fena tutuldu
GİRİŞ 13.11.2012 14:34 GÜNCELLEME 13.11.2012 14:34

Chelsea kulübü yönetimi, kulübün sahibi Rus milyarder Roman Abramovich ile görüşüp golcüoyuncunun sözleşmesinde yer alan "60 milyon Avro'yu getiren oyuncuyu transfer edebilir" maddesinden yararlanmak için izin aldı.

Goal.com'da yer alan habere göre; Uzun bir süredir kendisini transfer etmek isteyen Chelsea'ye transfer olmak istediğini daha önceleri de dile getirmiş olanFalcao'nun ocak ayından sonra Londra'ya gitme ihtimalinin çok yüksek olduğu da öğrenildi.

Başarılı golcünün transferinin gerçekleşmesini engelleyecek en önemli karışıklıksa oyuncunun haklarının bir kısmını elinde bulunduran Jorge Mendes'in başında olduğu konsorsiyum tarafından ortaya çıkabilir.

Chelsea'nin transfer konusunda oyuncuyla anlaşması açısından bir sorun olmadığı belirtildi. Falcao'nun transferi halinde Premier Lig tarihinde en çok kazanan oyuncular arasına yer alacak.

Londra temsilcisi Kolombiyalı oyuncuyu transfer etmesi halinde 50 milyon sterline transfer ettiği Fernando Torres'i elden çıkarıp Falcao'nun transferine harcanak paranın bir kısmını çıkarmak istiyor.

Kasım ayının ilk haftası içerisinde, Roman Abramovich'in kulübü satın almasından bu yana ilk defa yıllık kar açıklayan Chelsea'nin, Falcao transferiyle UEFA Finansal Fair-Play koşullarını uygulamakta bir problem yaşamamasına da dikkat ediliyor.

Güney Amerika'dan Avrupa'ya, 2009 yılında geçiş yapan Falcao 3 yılda oynadığı147 maçta 121 gol attı.