Pep Guardiola için sürpriz iddia

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City'de teknik direktörlük konusunda sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Barcelona'nın eski çalıştırıcısı Pep Guardiola'nın adı Ada devi ile anılıyor.

Pep Guardiola için sürpriz iddia
Pep Guardiola için sürpriz iddia
GİRİŞ 26.10.2012 12:16 GÜNCELLEME 26.10.2012 12:34

İspanyol kaynaklı yayın yapan radyonun iddiasına göre Barcelona'nın eski sportif direktörü Txixi Begiristain gelecek hafta Manchester'a gidecek. Bu gelişmenin ardından bir sonraki sezonda Guardiola'nın Manchester City'nin başına geçebileceği dedikodusu ortaya atıldı.

Avrupa'dan yoksun Mancini

Avrupa kupalarında başarısız bir grafik ortaya koyan Roberto Mancini'nin tahtı sallanmaya başlayınca, City için teknik direktör yakıştırmaları geldi. Sheikh Mansour'un sürpriz hedefinin Pep Guardiola olduğu kulislerde konuşuluyor.

Sürpriz bir şekilde Barcelona'dan ayrılarak kariyerine ara veren İspanyol teknik adam, Katalan ekibinde 4 senede 2 kez Şampiyonlar Ligi'nde kupaya uzanmıştı.

47 yaşındaki çalıştırıcı için Manchester City iddialarını körükleyen neden olarak ise Ferran Soriano gösteriliyor. City'de CEO Garry Cook'un yerine göreve başlayan Barcelona'nın eski sportif direktörü ile Guardiola'nın yolu Ada'da kesişebilir.

Hiç teklif gelmedi mi?

Pep Guardiola, kısa sürede onlarca teklif aldı. Bunlardan su yüzüne çıkanlar arasında en çarpıcı olan Brezilya Milli Takımı'nın reddetmesiydi.

Chelsea ve Milan'dan gelen teklifleri de elinin tersiyle iten Pep için AC Milan'ın da zemin yokladığı ifade ediliyor.

KAYNAK: SPORX