Hakan Çalhanoğlu'dan koronavirüs yorumu! 'Başta ciddiye almadım'

Milan'da forma giyen Hakan Çalhanoğlu, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ve bir yıl ertelenen EURO 2020 ile ilgili açıklamalar yaptı.

Hakan Çalhanoğlu'dan koronavirüs yorumu! 'Başta ciddiye almadım'
Hakan Çalhanoğlu'dan koronavirüs yorumu! 'Başta ciddiye almadım'
GİRİŞ 21.03.2020 09:35 GÜNCELLEME 21.03.2020 09:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milan forması giyen milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu, İtalya'da gün geçtikçe daha kötüye giden koronavirüs salgını ile ilgili konuştu. Şu anda Almanya'da olduğunu belirten tecrübeli futbolcu, kendi durumunu da anlattı. Hakan Çalhanoğlu'nun açıklamaları şu şekilde: 

 

 

Milano modern bir şehir, herkes ciddiye almamış olabilir. İnsanlar gidişatına göre ciddiye almaya başladı. Kimse evinden dışarı çıkmıyor. İnsanlar balkonlarda müzik açıp eğleniyor, kendilerini motive etmeye çalışıyorlar.

"Sokağa çıkma yasağı muhtemelen pazartesi başlayacak"

 

 

Almanya'da Mannheim'dayım, sokağa çıkma yasağı muhtemelen pazartesi başlayacak. İnsanlar şimdilik sokağa çıkıyor ama bugün tüm dükkanları kapattılar, polisler kontrol ediyor. Herkes kurallara uymuyor, yapacak bir şey yok. Ben bile ciddiye almadım koronayı ilk etapta. Allah Allah, nasıl dışarı çıkmayacağım dedim ama çoluğumuz, çocuğumuz var, haberleri okudukça korkmaya başladım. Yukarıdan gelen kurallara uymamız gerekiyor, doktorlar her şeyi bizden iyi biliyor, saygı duymalıyız.

"İtalya'da durum çok kötü"

Pazartesi Milano'ya dönmem lazımdı, 31'ine kadar uzattılar, mesaj geldi. Zlatan bir kampanya başlattı, İtalya'da durum çok kötü. Biz de takım olarak bu kampanyaya katıldık. Afrika'ya uçan da, Fransa'ya uçan da var, geri dönüşümüz nasıl olacak, ben de bilmiyorum. Her gün haberlerden takip ediyoruz, biz de beklemedeyiz. Ailesini düşünen de çok kişi var, ülkesinde olan çok var.

"Çok şükür Milan'da kimse yakalanmadı"

Milan'da takımda çok şükür kimse yakalanmadı koronaya. Her gün bize evden çıkmayın, ciddiye alın bu konuyu diyorlar. Kalabalık ortamlarda olmamaya çalışın, elinizi dezenfekte edin diyorlar. Biz de doktorlardan gelen uyarılara uymaya çalışıyoruz.

"Yarın olsa, 90 dakika oynarım"

Bize program yolladılar, WhatsApp'ta grup var. Çalışmaları bize yolladılar. Özel olarak çalışıyoruz. Futbol okulunda tek başıma çalışıyorum ben, kimseyi yanıma alamıyorum, kurallara uymaya çalışıyorum. Yarın olsa, 90 dakika oynarım. Futbolu özledim, insan özlüyor. Fiziksel olarak bir kaybım yok, kendimi fit tutuyorum, çalışıyorum.

"Bir yandan seviniyorum, çok sakat oyuncumuz vardı"

Her şeyden önce sağlık. Bir yandan seviniyorum, çok sakat oyuncumuz vardı milli takımda. Onların olmaması üzücüydü. Güzel bir aile havası yakalamıştık. Bu sene oynamak isterdik, seneye ertelendiği için üzgünüz. Merih, Yusuf, Cenk... Biz iyi bir takımız. Geri dönsünler, onlar da bize lazım.

"Biz maaşımızı alıyoruz, her şey gayet normal"

Ekonomi konusunda ne söylesem yalan. Şu anda tabii ki herkes etkileniyor ama çekip gideceğim diyen yok. Ben de İtalya'nın arkasındayım Türk olarak, yardım etmeye çalışıyoruz. Biz maaşımızı alıyoruz, her şey gayet normal.

YORUMLAR 2
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi sen maaşını alıyorsan herşey güllük gülistanlık demektir dünyada
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ah ah birde ALLAH tan gelen emirlere uysak o zaman bu azapları yaşamayacağız..
    Cevapla