Yine ırkçılık skandalı! Maçı terk etti...

Porto'nun Malili futbolcusu Moussa Marega, Vitoria Giumaraes maçında tribünlerden yapılan ırkçı tezahüratlara tepki gösterip sahayı terk etti.

GİRİŞ 17.02.2020 09:31 GÜNCELLEME 17.02.2020 13:38
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Portekiz 1'inci Futbol Ligi'nin 21'inci haftasında oynanan Vitoria Giumaraes-Porto maçında tribünlerden yapılan ırkçı tezahüratlara tepki gösteren Porto'nun Malili futbolcusu Moussa Marega, sahayı terk ederek soyunma odasına gitti.

Karşılaşmada 1-1'lik eşitliği bozan ve 60'ıncı dakikada takımına galibiyeti getiren golü atan Marega, rakip taraftarların kendisine yönelik ırkçı tezahüratlarına sadece 11 dakika tahammül edebildi.

 

 

Moussa Marega, maçın 71'inci dakikasında ırkçı tezahüratlara tepki göstererek soyunma odasının yolunu tuttu.

Malili futbolcu gerek takım arkadaşları, gerekse rakip futbolcuların kendisini sakinleştirme ve durdurma girişimlerine aldırış etmeyerek, ırkçı tezahüratı yapan taraftarlara ve herhangi bir müdahalede bulunmayan hakemlere tepki göstermek için "Bu, utanç verici" diye bağırarak sahayı terk etti.

 

 

Marega, sahadan çıkarken rakip takım taraftarlarına el işareti yaparak da karşılık verdi.

Porto Teknik Direktörü Sergio Conceiçao ise Marega'nın yerine Manafa'yı oyuna aldı.

Porto, karşılaşmayı Marega'nın golüyle 2-1 kazanarak deplasmandan 3 puanla döndü.

Conceiçao, maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Marega'ya yönelik ırkçı tezahüratları "üzüntü verici" olarak değerlendirdi.

Sergio Conceiçao, "Bu tip şeyler olduğunda maç arka planda kalır. Hepimiz öfkeliyiz. Bunu yapanlar küçük bir grup da olsa, sahaya ısınmak için çıktığımızdan itibaren Marega'ya hakaret edildi. Biz, milliyetine, boyuna, saç rengine, ten rengine bakılmaksızın bir aileyiz. Biz insanız, saygıyı hak ediyoruz. Bugün burada olanlar talihsizlikti." dedi.

Portekiz'deki sol hükümetin üyeleri de Marega'nın uğradığı ırkçı sözlü saldırıya "tolerans gösterilemeyeceğini" vurgulayıp, sorumluların cezalandırılacağını açıkladı.

Bu arada Moussa Marega, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, kendisine ırkçı tezahürat yapanlar için "ırkçı aptallar" ifadesini kullanırken, hakemlere yönelik de "Ayrıca hakemlere beni savunmadıkları ve sarı kart gösterdikleri için teşekkür ediyorum, çünkü ten rengimi savunuyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 14
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    bu siyahilerde amma agliyor. Bence tazminat almak icin bahane üretiyor. Isin icinde para olmasa böyle kacip gitmez.
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Sana yapılsa acaba ne düşünürdün? Müslüman olduğun için ya da ten rengin için...
    Cevapla
  • erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    o zman come to Beşiktaş
    Cevapla
  • konyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Benliğini kaybetmiş zavallılar bu kardeşler. canını ortaya koyduğu o batılılar zamanı gelince seni insan olarak zaten hiç görmediler, yine insan olarak görmezler, uyanın artık. Atalarınızı hayvan gibi satan zalimlere hizmet etmeyin
    Cevapla
  • ahirzaman 4 yıl önce Şikayet Et
    beyaz portekizliler beyaz ispanyollar beyaz türkler her yerde var
    Cevapla
  • Cabbar34 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapanlardan bizde de var Emre’yi ne tez unuttunuz
    Cevapla
  • Ammar 4 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonspor taraftarı aurello ya ırkçı tezahüratlar yapınca neredeydin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle