Neustadter: Türkiye'de ırkçılık yaşamadım!

Rusya Ligi takımlarından Dinamo Moskova forması giyen Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Roman Neustadter, Alman basınına özel açıklamalarda bulundu.

Neustadter: Türkiye'de ırkçılık yaşamadım!
Neustadter: Türkiye'de ırkçılık yaşamadım!
GİRİŞ 15.02.2020 10:30 GÜNCELLEME 15.02.2020 11:13

Roman Neustadter'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

 

 

Rusya'da 7 Aralık'tan 10 Ocak'a kadar tatildeydik ve ondan beri de yollardayız. 8-9 günlük kamplar zordur ama 12-14 günlük 3. kampımıza çıkıyoruz ve aralarında sadece 2-3 günlük dinlenme zamanımız var, bu daha da zorluyor. Bunu ilk kez yaşıyorum, 29 Şubat'ta lig başlıyor.

Schalke'de tüm şehir kulübe bağlı. Schalke maça çıktığında, şehir hayalet şehre dönüyor. Taraftarlar hafta boyu sana mesajlar atıyor ve kaybetsen bile, pozitif yaklaşıyor. Schalke, Almanya'nın ilk 4 sırasında yer alan takımlardan biri ve her zaman Şampiyonlar Ligi için oynamalı. Benim zamanımda böyleydi.

 

 

"İSTANBUL GİBİSİNİ GÖRMEDİM"

Türkiye'deki futbol tutkusu çok başka. Diğer şehirlerle kıyaslayamazsın. Taraftarlar biraz daha çılgın. İstanbul gibisini hiç görmedim. Ailem hala orada yaşıyor.

"AİLEM İSTANBUL'DA YAŞIYOR"

Ailem İstanbul'da yaşıyor. Moskova'da ben yaşıyorum, idman yapıyorum. 1 yıllık sözleşme imzaladım ve yapıp yapamayacağıma göz attım. Ailemin İstanbul'da kalmasının nedenlerinden biri, oğlum. Orada okula gidiyor ve İstanbul'da çok arkadaşlarım var. Almanya'da Türk çok arkadaşım var ve zaman zaman İstanbul'a geliyorlar. Çok güzel bir şey, yılın 10 ayında Güneş var.

"TÜRKİYE'DE POLİTİKA İLE İLGİLENMEDİM"

Türkiye'de politika ile hiç ilgilenmedim, ben politik bir insan değilim, beni hiç etkilemedi. Moskova çok güzel, şehirde yemek yemeye gidiyorum ancak çok rahatım. İnsanlar futbol için çıldırmıyor burada.

"RUSYA'DA DERBİLER DAHA FARKLI"

Derbiler dünyanın her yerinde aynı öneme sahip, ama Rusya'da insanlar biraz daha farklı hissediyor. Statlar daha küçük. Almanya'da Schalke - Dortmund, Türkiye'de ise Fenerbahçe - Galatasaray en büyük derbidir. Rusya'da 2. yarıya Spartak Moskova derbisi ile başlayacağız, güzel olacak.

KAYNAK: SPORX