Ozan Kabak: Küme düşmüş bir takıma gittim ama...

Almanya Bundesliga ekiplerinden Schalke 04 forması giyen Milli futbolcu Ozan Kabak, beIN Sports'a özel açıklamalarda bulundu.

Ozan Kabak: Küme düşmüş bir takıma gittim ama...
Ozan Kabak: Küme düşmüş bir takıma gittim ama...
GİRİŞ 01.01.2020 20:28 GÜNCELLEME 01.01.2020 20:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Geleceği ve EURO 2020'yi değerlendiren Ozan Kabak'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

 

 

Ben Galatasaray'da yetiştim, iyi bir eğitim aldım. Fatih hoca sağ olsun ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde görev verdi. Ben de elimden geleni yaptım. Avrupa hedefim her zaman vardı. Önüme bir kapı geldi ve şansımı değerlendirmeye çalıştım. Stuttgart benim için değişik bir tecrübe oldu. İyi bir performans sergiledim ama kulübüm küme düştü. Şimdi daha iyi bir kulüpte, daha iyi oyuncular ve teknik adamla çalışıyorum.

"Galatasaray'a katkı sağlamak istedim"

 

 

Galatasaray olarak zorlu bir süreçten geçiyorduk ama performansım iyiydi. Biz Avrupa olayını çok önceden planlamıştık menajerimle. Teklif gelince ben gitmek istedim ama kulübümün menfaatlerini göz önünde bulundurmak istedim. Kulüp bana çok şey verdi, ben de Galatasaray'a katkı sağlamak istedim. O sebeple oturup en doğru kararı hocamızla birlikte verdik ve Stuttgart’a transfer oldum. Sonra zaten Schalke kısmı geliyor...

"Bundesliga'da oynadıkça geliştiğimi hissediyorum"

Artık herkes ayağı düzgün kaleci ve savunma oyuncusu arıyor. Çok yetenekli defans oyuncuları çıkarmaya başladık. Günümüzde savunma oyuncuları çok önemli. Galatasaray'da üst düzeyde oynadım. Önemli oyuncular vardı. Fatih hoca çok şey kattı bana. Almanya bence bir üst seviyede Süper Lig'e nazaran. Tempo çok yüksek. Bundesliga'da oynadıkça geliştiğimi hissediyorum. İyi oynadıkça da daha çok özgüvenim oluyor. Umarım böyle devam edecek.

"Küme düşmüş bir takıma gittim ama daha büyük bir takımda oynayabiliyorum"

Sahaya çıktığım ilk anı unutamam. Her oyuncunun hayalidir o sahaya çıkmak. Hele ki altyapıdan yetişmiş bir Galatasaraylı oyuncuysanız. İçimde böyle bir şey vardı. Hocam da beni oyuna aldı. Ondan sonraki sezon oynamaya başladım. Fatih Terim benim hayatımın en önemli figürlerinden biri. Benim buralara gelmemdeki en büyük pay sahibi olan kişi. Bana davranışları olsun, aşıladığı güven olsun, şu an bile yanına gittiğimde gösterdiği şefkat olsun gerçekten çok çok saygı duyduğum önemli birisi. Allah başımızdan eksik etmesin. Dışarıdan 4.5 ayda yılın çaylağı seçildi, transfer oldu durumu var. Ben çok çalıştım. Bunu çok çalışmama bağlıyorum. Biz de doğru tercihler kullandık. Ben oynayabileceğim yere gittim. Küme düşmüş bir takıma gittim ama daha büyük bir takımda oynayabiliyorum.

"Attıkça özgüvenim yerine geliyor"

Ben ekstra çalışmalar yapıyordum. Milli Takım'da iken gol atıyordum ama bu en üst seviyede. 6 gol atmak beni de şaşırttı. Attıkça özgüvenim yerine geliyor. Ben bu gollerin özgüvenle alakalı olduğunu düşünüyorum. Takım arkadaşlarım ve hocalarım taktikleri benim üzerime kuruyor. Beni savunan oyuncu bloke edip boşa çıkmamı sağlıyorlar. Gol attıkça benim özgüvenim daha da yükseliyor.

"Schalke taraftarları bana değer veriyor"

Şampiyonlar Ligi tam bir podyum. Büyük takımlar, futbol dünyasının devleri bu ligi izliyor. İnşallah ben de Şampiyonlar Ligi oynamayı umuyorum. Galatasaray'ın stadyumunda Schalke ile oynadık ama deplasmanda kötüydük. O gün stadyumda en güzel olan şey Galatasaray taraftarlarıydı. Şimdi Veltins Arena'da Schalke taraftarları beni çok büyülüyor. Schalke taraftarları bana değer veriyor. Beni geçen ay, ayın oyuncusu seçti. Benden çok şey bekliyorlar. Almanca öğreniyor olmam onları ayrıca mutlu ediyor. Gollerimle de alakalı olumlu yorumlar alıyorum. İyi bir taraftar grubuna sahibiz.

"Bence ikinci yarı Galatasaray için çok iyi geçecek"

İzleyebileceğim her Galatasaray maçını izlemeye çalışıyorum. Belki şu an güzel bir hava yok ama biz bu zamanları çok gördük. Galatasaray asla pes etmez. Bence ikinci yarı Galatasaray için çok iyi geçecek ve şampiyonluğun en büyük favorisi olmaya devam edecek.

"Bakü'de maç oynamak avantaj"

EURO 2020 maçlarını kafamda oynamaya başladım bile. Bence hiçbir takım kolay değil ama iyi bir gruba denk geldik. Bakü'de maç oynamak avantaj. İyi bir hazırlık dönemi geçirip milletimizi gururlandıracağız. İyi bir jenerasyon yakaladık, Şenol hoca da bunu dengede tutuyor. Birbirinden iyi ve karakterli bir stoper grubu var. Ben çok mutluyum. Rekabet milli takımı üst seviyeye çıkaracak. Merih olsun, Çağlar olsun, zaman zaman da Kaan ve Mert birbirimizi destekliyoruz.

YORUMLAR 5
  • Hayırlısı 4 yıl önce Şikayet Et
    Efendi çocuk sakın kendini bozma arda ve emre abilerini ve familyasını örnek alma hatta mümkünse muhattap olma
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    emre senin gtnü sksn
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Basarilarin daim olur insaallah, lâkin mesut a da önem veriyorlardi... Almanya da yasayan birisi olarak gorusumu belirttim. Bunlara ASLA inanma..
    Cevapla
  • Ugur B. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir asker selamı ver veya Türkiye lehine bir şey söyle bak bakalım o zaman Schalke taraftarı sana yine aynı değeri veriyor mu gerçek yüzlerini gör...
    Cevapla
  • Enisefe44531903 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğru..
    Cevapla