Çin'den Mesut'a sansür! İnternet aramalarında...

Mesut Özil'in Uygur Türklerine yönelik desteğine ağır tepki gösteren Çin hükümeti, konuyla ilgili sıkı sansür uyguluyor.

Çin'den Mesut'a sansür! İnternet aramalarında...
Çin'den Mesut'a sansür! İnternet aramalarında...
GİRİŞ 17.12.2019 09:55 GÜNCELLEME 17.12.2019 12:33
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İngiliz basınının haberlerine göre, Arsenal'in Manchester City ile oynadığı maçı yayınlatmayan Çin hükümeti, ülkede hizmet veren web arama motoru şirketlerine "Mesut Özil" aramalarını bloke etme talimatı verdi. Sosyal medya ağlarında ise Mesut Özil'in resmi sayfalarının görüntülenmesini engellediği bildirilen Çin hükümeti tüm gücüyle Özil'in Doğu Türkistan ile ilgili söylediği sözleri vatandaşlarının görmesini engellemeye çalışıyor.

 

 

Öte yandan Çin'in yerel sosyal medya mecrası Baidu'da da Mesut Özil'in geçtiği paylaşımların bloke edildiği belirtiliyor.

MESUT'U ÇİN'E DAVET ETTİLER

 

 

Konuyla ilgili konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang; "Anladığımız kadarıyla Mesut Özil, yalan haberlerle aldatılmış. Uygur halkının dini özgürlükleri Çin tarafından koruma altındadır. Doğu Türkistan'da 3 yıldır herhangi bir terör saldırısı olmadığını açık bir şekilde söyleyebiliriz. Sincan yıllardır farklılıklarıyla birlikte gelişiyor. Mesut Özil bu bölgeyi bizzat ziyaret edebilir ve kendi gözleriyle görebilir. Onu konuk edebiliriz." diye konuştu.

MESUT ÖZİL NE DEMİŞTİ?

Mesut'un, "Ey Doğu Türkistan. Ümmetin kanayan yarası" diye başlayan açıklamasında, şu ifadeler kullanılmıştı:

"Eziyetlere direnen mücahit ve mücahideler topluluğu. Zorla İslam'dan uzaklaştırmaya çalışanlara karşı tek başına mücadele veren şanlı müminler. Kur'anlar yakılıyor, camiler kapatılıyor, medreseler yasaklanıyor, din alimleri birer birer öldürülüyor. Erkek kardeşler zorla kamplara sokuluyor. Onların yerine Çinli erkekler ailelerine yerleştiriliyor. Bacılar zorla Çinli erkeklerle evlendiriliyor. Tüm bunlara rağmen. Ümmeti Muhammed suskun, sesi çıkmıyor. Müslümanlar sahiplenmiyor. Bilmezler mi ki zulme rıza zulümdür. Hz. Ali ne güzel demiş: 'Zulme engel olamıyorsanız, Onu herkese duyurun!' Batı medyası ve devletlerinde dahi bu olaylar aylardır, haftalardır gündemde iken Müslüman ülkeler ve medyaları nerede? Bilmezler mi ki, zulmün olduğu yerde tarafsızlık, namussuzluktur... Bilmezler mi ki yıllar sonra oradaki kardeşlerimizin bu acı günlere dair hatırlayacakları zalimlerin işkenceleri değil, biz Müslüman kardeşlerin sessizliği olacaktır. Ya Rabbi, Doğu Türkistan'daki kardeşlerimize yardım eyle... Şüphesiz ki Allah; tuzak kuranların en hayırlısıdır..."

YORUMLAR 14
  • ben de haklıyım 4 yıl önce Şikayet Et
    Mesut çok sevaba girdin kardeşim. Adamlar tutuştu.
    Cevapla
  • TÜRKÜN YURDU 4 yıl önce Şikayet Et
    cin mali alan satan kullanan - TÜRK düsmanidir MÜSLÜMAN düsmanidir
    Cevapla
  • yaşar 4 yıl önce Şikayet Et
    Mesut sırf mazlumun sesi olduğu için beliu de öbür dünyada paçayı yırtacaksın.
    Cevapla
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin boş konuşuyor. Soydaşlarımız çıksınlar konuşsunlar sosyal medya niye yasak çinde niye mesut özile bu kadar yükleniyorlar galiba rahatsız etti doğruları söylemek
    Cevapla
  • fergan 4 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler zalime zalimsin diyen Cesur Özil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle