Putin istedi sınır değişti! Resmen...

Vladimir Putin'in geçtiğimiz günlerde 'yabancı sayısı azalmalı' şeklinde açıklamasının ardından Rusya Futbol Federasyonu, yabancı sınırında değişikliğe gitti. 2020/21 sezonunda uygulanmaya başlayacak kurala göre takımlar sadece 8 yabancı oyuncuyu kadrolarında bulundurabilecek.

Putin istedi sınır değişti! Resmen...
Putin istedi sınır değişti! Resmen...
GİRİŞ 26.06.2019 20:52 GÜNCELLEME 26.06.2019 21:10
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'de de zaman zaman gündeme gelen 'yabancı sınırlaması', Rusya'da yürürlüğe girdi. Rusya Futbol Federasyonu, 2020-21 sezonundan itibaren yabancı sınırının 8 olduğunu açıkladı.

Değişiklikten önce Rusya'da yabancı oyuncu sayısı limitsizdi. Ancak kulüpler, ilk 11'de sadece 7 yabancı oynatabiliyordu.

ZENIT VE KRASNODAR'I BEKLEYEN TEHLİKE

Yapılan yabancı değişikliği ise bazı kulüpleri oldukça zorlayacak gibi. En çok zorlanacak takım olarak ise Zenit gösteriliyor. Hali hazırda 14 yabancısı bulunan Zenit'in gelecek sezon öncesinde bazı futbolcularına veda etmesi gerekiyor. Bir diğer zor durumdaki takım ise Krasnodar. Rus ekibinde tam 9 yabancı futbolcunun en az 2 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

CHERCHESOV: ''BENCE İYİ OLDU''

Sınırlamadaki değişikliği eleştirenler olsa da Rusya Milli Takım Teknik Direktörü Stanislav Cherchesov, ''Sınırlamanın gelmesine sevindim. Böylece herkes için rekabetçi bir ortam oluşacak. Herkes oynayabilecek. Rekabet bize kazandırır.'' açıklamasını yaptı. Yabancı sınırının serbest olduğu 2018 yılında Rusya, Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselmişti.

VLADIMIR PUTIN İSTEMİŞTİ

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde yabancı sınırının değiştirilmesi yönünde açıklamalar yapmış ve daha çok yerli oyuncunun oynaması gerektiğini söylemişti. (Sporx)

 

 

YORUMLAR 12
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    En fazla 2 adet yabancı olması lazım milyon dolarlar yurtdışına gidiyor ve Türk futbolunu da öldürüyor bu yabancı lar
    Cevapla
  • adam 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim yerli sınırlaması yokki isteyen ilk 11 yerli oynatabilir hayır derdiniz tekere çomak sıkmak onu anladık ta dediğim gibi isteyen hiç yabancı oynatmayabilir...
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    Yav bunlarin derdi baska. Bunlar Paralarin Ülke disina cikmasini istemediginden bu uygulamayi istiyor. Eger zengin bir Ülke olsaydi, böyle bir cikista bulunmazdi. Iyi olan oynar.
    Cevapla
  • Emre 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizimde yapmamız lazım adamlar Euro ve Dolar dışında para kabul etmiyorlar bile. Ayrıca bizim gençlerde forma şansı bulamıyor bu yüzden.Yok daha çok genç yok tecrübesi yok. Premier Leaugue’de 18-20 yaşlarında çocuklar ilk onbirde oynuyor bu çocukların sanki tecrübesi mi var ? Diğer Avrupa liglerinde de durum aynı sonra ülkede futbolcu yetişmiyor derler. Altyapıya önem verilmezse gençlere şans verilmezse tabi ülke futbolu gelişmez. Avrupa liglerinde oynayan genç ve yetenekli futbolcuların çoğu altyapıdan çıkma.
    Cevapla
  • can 4 yıl önce Şikayet Et
    Teske TÜRKIYEDE DE 7 yabanci futbolcu oynasa Toplam 8 yabanci bulundursaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle