Klopp'tan alkış alan 'oruç' açıklaması

Şampiyonlar Ligi finalinde cumartesi günü Tottenham ile karşı karşıya gelecek Liverpool'da menajer Jürgen Klopp, Müslüman futbolcularının oruç tutma kararına saygı duyacağını söyledi.

GİRİŞ 29.05.2019 22:37 GÜNCELLEME 29.05.2019 23:12
Bu Habere 161 Yorum Yapılmış

Liverpool Menajeri Jürgen Klopp, oyuncularının oruç tutmasına karşı olmadığını ve oyuncularının dini inançlarına saygı duyduğunu söyledi.

 

 

Alman teknik adam, Mane ve Salah'ı örnek gösterirken, "Oyuncularımın oruç tutmasıyla ilgili bir problemim yok. Oruç tutsalar da, oruç tutmasalar da harikalar. Onların dinlerine saygı duyuyorum. Bazı günler namaz kıldıkları için Mane ve Salah soyunma odasına geç geliyor. Futboldan önemli şeyler de var" ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZAT POTE'YE KIZMIŞTI

Spor Toto 1. Lig play-off yarı finalinde Hatayspor'a elenen Ümit Özat ise, oyuncusu Pote'ye oruç tuttuğu için adeta isyan etmişti.

Oruç tutmanın performansı etkilediğini kaydeden teknik adam, "Pote'ye oruç tutma dememize rağmen maalesef. Orucun telafisi var ama maçın telafisi yok. Kendisiyle bire bir konuşacağım. Hiçbir şey ekmeğini yediğin yerden önemli değildir. Bizler Müslümanız elhamdülillah. Sen burada 20 bin taraftara maddi manevi emek harcayan taraftara takım arkadaşlarına bizlere. Bir gün tutma arkadaş bu zor bir şey değil ki. Bir şehrin kaderiyle oynamasına da müsaade etmem. Biraz daha duyarlı olmak lazım. Bugün mağlup da olabilirdik. Kim der Pote oruç, Ahmet oruç, Mehmet oruç" sözlerini kullandı.

AJAX OYUNCULARA İZİN VERDİ

 

 

Ramazan ayında oyuncuların oruç tutması konusunda birçok teknik adam farklı görüşlere sahip olurken, bu yıl da iki farklı uygulamayı da gerçekleştiren kulüpler oldu.
Ajax kulübü, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Tottenham ile oynadıkları maçta oyuncularının oruç tutmasına izin verdi ve "Ramazan ayının önemini biliyoruz ve oyuncularımızı inançlarını yaşama ve gerekliliklerini yerine getirme konusunda serbest bırakıyoruz." açıklamasını yaptı.

Ajax'ta Mazraoui ve Ziyech de Tottenham maçının 35. dakikasında kenara gelerek oruçlarını açtı.

FRANSA'DA HAKEMDEN ORUÇ MOLASI

Fransa Ligue 1'in son haftasında Nice-Monaco maçında hakem, ev sahibi takımın Cezayirli oyuncusu Youcef Attal'ın orucunu açması için oyunu 1 dakika durdurdu.

Youcef Attal hızlı bir şekilde kenara geldi ve orucunu su içerek açtı. Sonrasında mücadele kaldığı yerden devam etti. (Sporx)

YORUMLAR 161
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    ümit kadar kibirli kendini bi nane zanneden adam yoktur ne oluyo kardeşim kalp nakli beyin naklimi yapıyon hayırdır yılbaşında bütün hristiyan oyuncuları noel tatili diye gönderiyorsunuz ama cumartesi yahudinin tatili pazar hristiyanın cuma günü iş günü ne zaman değerini bulacak müslümanım diyen insanlar!!!!!!! çok büyük çam devirdin çook !!!!!! !!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • sahin battal 4 yıl önce Şikayet Et
    adam daha oruncun C.ALLAHINemri oldugunu bilmiyor ve bunun kazasida yoktur. keyfi olarak tutma ondan sonra kazaya birak adam kendini fetva hoca zannnediyor.sen kimsin orucu yasak edecek muslumanim diyor orucu yasak ediyor islami kendi keyfince yorumluyor
    Cevapla
  • Salah mane 4 yıl önce Şikayet Et
    Canın isterse Göz yumacaksın karsında Salah ve mane var sen kimsin
    Cevapla
  • MEHMET ERDOĞAN 4 yıl önce Şikayet Et
    sözde müslüman özde ne olduğunu kendisinin de bilmediği vatandaşın tepkisi diğeri ise ne olduğu belli olan biri olduğu gibi davranıyor, tebrik etmek lazım
    Cevapla
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal elin almanı na bak nekadar hoşgörülü ve islama saygılı aksi çok sert açiklamada yapabilirdi tutamassiniz diyebilirdi sizin yüzünüzden finali kaybedebilirizde diyebilirdi peki bizim fransız ne diyor tutmayin diye uyardik diyor yazik açiklamalari dinlerken insan utaniyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle