Manchester City'de Avrupa'dan men tehlikesi!

New York Times, Premier Lig şampiyonu Manchester City'nin UEFA'dan en az 1 yıl men cezası alacağını duyurdu.

Manchester City'de Avrupa'dan men tehlikesi!
Manchester City'de Avrupa'dan men tehlikesi!
GİRİŞ 14.05.2019 14:47 GÜNCELLEME 14.05.2019 15:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiltere Premier Lig'in şampiyonu Manchester City, Avrupa futbolunun finansal düzenleyicileri tarafından sıkı soruşturma altına alındı. Bu soruşturma sonucunda Manchester City'nin Şampiyonlar Ligi'nden ihracının söz konusu olduğu belirtildi.

 

 

İngiliz futbol otoriteleriyle birlikte hareket eden UEFA yetkililerinin, aylardır süren Manchester City soruşturmaları ve ortaya çıkan son belgeler ışığında hareket ettikleri belirtildi. İki hafta önce İsviçre'nin Nyon kentinde toplanan UEFA Finansal Kontrol Kurulu üyeleri ve özel hesap uzmanlarının bir analiz yaptığı ve kulübün UEFA kurallarını bilerek çiğnediği şüphesini güçlü bir şekilde taşıdıkları kaydedildi.

Toplantıyı yöneten ve UEFA Finansal Kontrol Kurulu'nun başında yer alan Belçika eski başbakanı Yves Leterme'nin son sözü bu hafta içerisinde söyleyeceği ifade edildi.

 

 

"MANCHESTER CITY EN AZ 1 YIL MEN EDİLECEK"

Kurul toplantısı sonrası New York Times'ın kurul üyelerinden aldığı bilgiye göre; Manchester City en az 1 sezon UEFA'dan men edilecek. Ceza ile ilgili bilinmezliğin ise hangi sezona ilişkin verileceği yönünde olduğu kaydedildi. Şampiyonlar Ligi'nde kulüplere verilecek hakların haziran ayında belli olacağı ve bu nedenle cezanın 2020/21 sezonunda başlayabileceği ifade edildi.

Manchester City sahiplerinin ve idarecilerinin alınabilecek bu karardan haberdar olduğu ve güçlü bir hukuk heyetiyle olası cezaya itiraza hazırlandıkları bilgisi verildi. City'nin ilk itirazı UEFA'ya, ikinci itirazı ise CAS'a yapacağı kaydedildi.

MANCHESTER CITY'DEN RESMİ AÇIKLAMA

"Kulübümüzün finansal raporları eksiksiz, yasal ve regülasyona uygun. Finansal açıdan düzensizlikler olduğu suçlaması asılsız, kanıtları kurula iletildi. UEFA, raporunda "soruşturma tamamlanmıştır." diye belirtti."

YORUMLAR 1
  • Xray 4 yıl önce Şikayet Et
    United işe el koyma vakti dedi. Baktı futbol olmuyor kanunları devreye girdi.
    Cevapla