Azerbaycan'dan Ermeni yıldız için izin çıktı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, uzun süredir devam eden gerginliklere rağmen Mkhitaryan'ın UEFA Avrupa Ligi finalinde oynayabileceğini duyurdu.

Azerbaycan'dan Ermeni yıldız için izin çıktı
Azerbaycan'dan Ermeni yıldız için izin çıktı
GİRİŞ 11.05.2019 14:04 GÜNCELLEME 11.05.2019 14:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Arsenal, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de oynanacak UEFA Avrupa Ligi finali öncesi Ermeni futbolcusu Henrikh Mkhitaryan için UEFA'dan 'güvenlik garantisi' isterken, Azerbaycan'dan flaş bir karar geldi; "Ülkemize girebilir"

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, uzun süredir devam eden gerginliklere rağmen Mkhitaryan'ın UEFA Avrupa Ligi finalinde oynayabileceğini duyurdu. Bakanlık sözcüsü Leyla Abdullayeva, "Azerbaycan birçok büyük spor etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Ermeni sporcular da bunlara katıldı. Spor ve siyaset birbirinden ayrıdır" dedi.

Henrikh Mkhitaryan, bu sezon Arsenal'in Azerbaycan temsilcisi Qarabağ ile deplasmanda oynadığı maçın kadrosuna güvenlik nedeniyle alınmamıştı.

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'ı işgali ve Hocalı Katliamı sonrası Azerbaycan ile arasında savaş çıkmış, 1994'te Bişkek Protokolü ile ateşkeş anlaşması yapılmıştı.

 

 

YORUMLAR 4
  • Amil 4 yıl önce Şikayet Et
    Gelme
    Cevapla
  • Azerbaycan turku 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyem azerbaycanim birlese dunyayi yikariz rusya qoymuyor iste ermeni itine destek veren rusya abicim
    Cevapla
  • Can turkiyem 4 yıl önce Şikayet Et
    Abe hepsi pysun isi bunlarin arkasinda rus duruyor ne yaparsin vakit gelir bunlari gomeriz hep birlikde insallah
    Cevapla
  • Kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye izin veriyorsunuz kardeşim aynı durum karşı tarafta olsa idi izin verirlermi sanıyorsunuz hep ödün veren biz niye oluyoruz kardeşim anlamıyorum
    Cevapla