Salih Uçan: Türk futbolu diye bir şey kalmadı

Türkiye'nin en çok konuştuğu genç yeteneklerden olan Salih Uçan, Sporcu Vizesi'ne birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu.

Salih Uçan: Türk futbolu diye bir şey kalmadı
Salih Uçan: Türk futbolu diye bir şey kalmadı
GİRİŞ 14.04.2019 12:01 GÜNCELLEME 14.04.2019 12:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

TRT Spor'un sıradışı programı Sporcu Vizesi'ne konuk olan Salih Uçan, "Tamam, futbolcu oldum" dediği anı, futbol hayatı boyunca kendisini en çok heyecanlandıran anları ve Türk futbolunun geldiği noktayı Siyamend Kaçmaz'a anlattı.

İtalyanların kendisini "Sali" ya da soyismindeki "C" harfini "K" olarak okuyarak "Ukan" diye seslendiklerini belirten Salih Uçan, Siyamend Kaçmaz'a dünyaca ünlü ressam Leonardo Da Vinci'nin doğduğu evi, Empoli'ye çok yakın mesafedeki eğri kulesiyle meşhur Pisa ve Floransa şehirlerini gezdirdi. Türk futbolunun geldiği nokta ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Uçan, 93'lü gençlerden oluşan Türkiye Milli Takımı'nın o dönem yendiği Fransız oyuncuların şu an dünya yıldızları arasında olduğunu örnek göstererek ilginç bir tespitte bulundu.

"TÜRK FUTBOLU DİYE ARTIK ÇOK BİR ŞEY KALMADI"

Türk futbolu diye artık çok bir şeyin kalmadığını söyleyen Uçan şöyle konuştu: 

"Türkiye'de kaç takım var, 18 takım. Bakalım kaç Türk futbolcu oynuyor? Yani artık Türk futbolu gibi pek değil yani. Kaç tane Türk var oynayan? Hani bu şey anlamına gelmiyor, bu yabancı karşıtlığı da değil asla. Ama sınırsız olması da hoş değil tabi ki. Ondan sonra Türk futbolu, Türk oyuncu yok işte. Bizim 93 doğumlular Fransa’ya karşı oynuyorlar, maçı kazanıyorlar. Bir maçla finalde olacak şey değil ama demek ki bir grup oluşmuş ki böyle bir grubu yenmişler. O zaman onlardan daha iyilermiş yani değil mi? Peki ben şunu soruyorum, Fransa o bizim yendiğimiz ekipten sadece 1 oyuncusunu kaybetmişken, Türkiye nasıl oluyor da sadece bir oyuncusunu kazanmış ama o da 3'üncü Lig'de oynuyor. Bizim kazandığımız bir tek oyuncu var o da 3'üncü Lig'de oynuyor ama Fransa'daki adamlar Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester United'da. Yani şunu söylüyorum; 20 tane farklı oyuncu, 20 tane farklı karakter, başka şehirlerde doğmuş büyümüş. Yani bu çocukların hepsi mi diyorum yanlış beslendi, hepsi mi yanlış arkadaşlar edindi? Nasıl örnek vereyim; hepsinin mi hatası var? Yani burada yetiştirilme sıkıntılı, çok açık ve net yani. 20 futbolcunun 20’si de kayboluyorsa burada çocuklar ne yapsın."

"BENİ İLK SAMET HOCA OYNATTI"

Bucaspor, Fenerbahçe, Roma, Sion ve şu an futbol hayatını sürdürdüğü Empoli'de ülkemizi temsil eden Salih Uçan, "Tamam artık futbolcu oldum" dediği anı ise şöyle anlattı:

"Doğruyu söylemek gerekirse Marmaris'teyken benim bugünlere kadar geleceğim hiç aklıma gelmiyordu çünkü Marmaris çok küçük bir yer. Hiç böyle örnek alabileceğin 'ya ben şu olayım' diyebileceğin, Marmaris'ten çıkmış büyük kulüplerde oynamış bir isim önceden yok. Biz Marmaris'te geleceğin yıldızları turnuvası oynuyorduk, Fenerbahçe geliyordu, Beşiktaş geliyordu, Trabzon geliyordu. Böyle güzel bir karma maçlar oluyordu. 'Keşke o kentlerde doğsaydım da ben de işte Fenerbahçe'de, Beşiktaş'ta büyük takımlarımda oynasaydım' diyordum. Ondan sonra 14 yaşında bizim turnuva oldu Uşak'ta. Bucaspor'dan izlemeye geldiler. Bucaspor da bizim gruptaydı, beni orada izlediler ve ben oraya transfer oldum. Ondan sonra iyi oynamaya devam ettim, milli takıma seçildim. Seçildikten sonra artık oluyor gibi, işi çevirdim gibi hissetmeye başladım o anda. Çünkü artık kendi takımında oynuyorsun milli takımda oynuyorsun. Benim için çok önemli bir duyguydu. Ne zaman 16, 17 yaşlarımda Samet Aybaba A Takıma geldi, benle konuşmaya başladı, beni ilk o oynattı. Samet hoca da gençleri oynatma konusunda bir numara olabilir. İnanılmaz destek verdi. Aynı zamanda Sait hoca da Sait Karafırtınalar Bucaspor'da. Ne zaman sezon sonu geldi, beni büyük takımlar istedi, artık 'tamam işin içindeyim' dedim."

QUARESMA TEZAHÜRATI İLE TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU

Salih Uçan, kendisini en çok heyecanlandıran anları da paylaştı. Uçan, "Bucaspor'da oynuyorum, ikinci yarının ilk maçı. Takım Süper Lig'de ve ben yedeğim. Beşiktaş'ın stadında, Beşiktaş'a karşı oynuyoruz . Orada ısınırken Beşiktaş taraftarı Quaresma'ya öyle bir tezahürat yaptı ki hani neredeyse kulaklarımı kapatıyordum, tüylerim diken diken oldu. İkincisi de Fenerbahçe'ye transfer oldum ve ilk maçıma çıktım. Tribünü bir gördüm stat full. İşte 12-13 sezonunun ilk maçı. 'Beyler' dedim, 'Ben burada nasıl oynayacağım ya bu ne! Bu nasıl stat!' dedim" diye konuştu.
 

YORUMLAR 7
  • Kayseri 4 yıl önce Şikayet Et
    Dogru baslik simdi futbol terörü var bana gol atarsan veya beni yenersen teröristlerimi sokaga dökerim diyen canlilarla karsilastik türkiyede
    Cevapla
  • u mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye seni ilk 11 e almıyorlarda.Hep yedek kalıyorsun.Niye seni ilk 11e almıyorlarda kiralık veriyorlar.Niye Cengizi oynatıyorlarda seni oynatmıyorlar.Senin Türkiyede oynadığın takımda aynı senin gibi.Bol para var.Oyun yok.Küme düşmemeye oynuyor...Hani bir söz vardır.."Bir insanın önündeki en büyük engel,yine insanın kendisidir."
    Cevapla
  • antepli 4 yıl önce Şikayet Et
    senin gibi çöplere yıllardır para akıttılar şans verdiler ne yaptında Türk futbolu diye birşey kalmadı diyorsun
    Cevapla
  • Pöh 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk futbolu niye kalmadı. Senin gibi topçular yüzünden. Fenerde 2 gol atıp yıldız olunca ertesi gün soluğu pavyonda barda aldın. Ondan sonra fıssss...
    Cevapla
  • akıncı 4 yıl önce Şikayet Et
    93 doğumlu fransız futbolcular şöhrette olsa her yıl üzerine koyarak kendilerini geliştiriyorlar oysa sen ve senin gibi futbolcularımız biraz bir yerlere geldinmi ne oldum delisi oluyorlar şöhreti ve parayı kalfıramıyor avrupalılarla aramızdaki fark bu
    Cevapla
  • Komik 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen hemen sıgara gece hayatına akın sonra Türk futbolu kalmadı. Kalmaz tabi ilk başta 3 saat çalıştıysa o yabancı futbolcular 1 saat daha çalışıyorlar gelişmek için. Bizimkiler nasıl çalışmadan kaçsak diye düşünüyor. En büyük örnek Ersun Yanal dönemi. Kaç puan farkla lider olursun futbolcular çalışmayı sevmediği için hocayı kovarsın. Sonrada işte sende öyle rezil olup yol alıp gidersin başkan için diyorum.
    Cevapla
  • Ecdad 4 yıl önce Şikayet Et
    Ümit milli takımda u17 gibi turnuvalarda hangi futbolcu şöhret ve paraya karışmış ? Dediğinde hiçmi doğruluk payı yok? Yıllarca yetişen gençlerin hepsimi öyle ? Unutmaki laf attığın gençlerin yerinde olsan aynısını seninde yapmayacağım ne malûm?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle