Dünya şokta! Sala'yı taşıyan uçak düştü

Birkaç gün önce 17 milyon Euro karşılığında Cardiff City'e transfer olan Emiliano Sala'yı taşıyan uçağa saatlerdir ulaşılamıyor. Resmi bir açıklama gelmese de Sala'yı taşıyan uçağın düşmüş olabileceği yönündeki iddialar güçleniyor.

Dünya şokta! Sala'yı taşıyan uçak düştü
Dünya şokta! Sala'yı taşıyan uçak düştü
GİRİŞ 22.01.2019 18:22 GÜNCELLEME 22.01.2019 18:25
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış


Cardiff City ile 3.5 yıllık sözleşmeyi imzalamak için Cardiff'e geçen ve ardından Nantes'e dönerek hem eşyalarını toplayan hem de arkadaşlarıyla vedalaşan Sala'nın bindiği özel uçak, Nantes'tan Cardiff'e giderken Manş Denizi üzerinde kayboldu.

ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI İPTAL EDİLDİ

Nantes'tan pazartesi gecesi Türkiye saatiyle 22:15'te kalkan uçak ile ilgili son bilgileri de Guernsey Polisi verdi. Uçak 1500 metrede iken iniş izini istediği belirtildi. Kuleye, tek motorunun çalıştığını iletti. 700 metre kala son kez sinyal alındı ve ardından uçağın sinyali kayboldu.

Polis, beş uçak ve iki kurtarma teknesiyle arama yapıldığını, ancak uçağın izine rastlanamadığını bildirdi. Daha sonra kötü hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmaları iptal edildi.

"CANLI KURTULABİLECEKLERİNE İHTİMAL VERMİYORUZ"

Sala'yı taşıyan uçağın düştüğü bölgedeki arama kurtarma faaliyetleriden sorumlu müdür olan John Fitzgerald, AP'ye yaptığı açıklamada, "Bu kazanın ardından canlı olarak birinin kurtulabileceğine ihtimal vermiyoruz. Biz sadece bir anda nasıl ortadan kaybolduğuna anlam veremiyoruz. Gerçekten bir anda ortadan kaybolmuş. Bir noktadan sonra hiçbir görüşme, konuşma yok." açıklamasını yaptı. 

BABASI HORACIO SALA: "UMUTSUZUM"

Emiliano Sala'nın babası Horacio Sala, Arjantin'de bir TV kanalına, "Ne olacağını bilmiyorum, ailemin bu durumdan haberi yoktu, kısa bir süre önce onlara da bilgi verdim. İnanamıyorum, umutsuzum, o her zaman hayalleri için savaşan mütevazı bir çocuktu" açıklamasını yaptı.
 
Annesi Mercedes ise,"Uçağı Cardiff City'nin başkanı göndermiş. Bizi uçak konusunda kulüp yönetimi bilgilendirdi. Uçağın bir anda gözden kaybolduğunu ve hala aramayı sürdürdüklerini söylediler." dedi.

FRANSIZ POLİSİ: "SAATLERDİR KAYIP"

L'Equipe'te yer alan haberde; Sala'nın bindiği "The Piper Malibu" isimli özel uçak ile hava trafik kulesinin bağlantısı 20 saat önce kaybolduğu bilgisi verildi. 

Fransız polisi de Sala'nın kaybolan özel uçağa bindiğini doğruladı.

Fransız polisi, "Arama ve kurtarma çalışmaları, Alderney'in kuzeyinde devam ediyor. Uçakla ilgili takip sinyali birkaç saat önce kayboldu. 2 helikopter ve arama botları yeni bir bilgi için arayışlarını sürdürüyor. Ancak, henüz bir ize ulaşılamadı." açıklamasını yaptı.

"HAVA ŞARTLARI ÇOK KÖTÜ DÜZEYDE DEĞİLDİ"

İngiliz Kraliyet Sahil Güvenlik birimleri, kaybolan uçağın kurtarma alanları içinde olmadığını belirtti.

Büyük Britanya Meteoroloji Servisi ise uçuş sırasında hava durumunun ve rüzgar hızının çok kötü düzeyde olmadığı ancak arama çalışmaları esnasında yağış ve rüzgar hızının yükseldiğini paylaştı.

CARDIFF BAŞKANI MEHMET DALMAN: "ÇOK ENDİŞELİYİZ"

Cardiff City Başkanı Mehmet Dalman ise İngiliz basınına yaptığı açıklamada, "Uçağın, Manş Denizi üzerindeyken bağlantısı kesilmiş. Son gelen haberler nedeniyle endişe duyuyoruz. Daha fazlasını söylemeden önce doğru  ve kesinleşmiş bilgileri almamız lazım. Sala'nın güvenliği için çok endişeliyiz." dedi.

CARDIFF CEO'SU;

Cardiff City CEO'su Ken Choo: "Büyük bir şok yaşıyoruz! Sala'nın dün akşam kampa katılmasını bekliyorduk, bugün de takımla olacaktı. Bu sabah ilk olarak antrenmanı iptal ettik. Tüm kulüp, yöneticiler ve takımdaki herkes Sala ve pilotun iyi olması için duacıyız"

UÇAK, SON OLARAK KIRMIZI NOKTA İLE GÖSTERİLEN YERDE GÖRÜLDÜ

 

 

 

YORUMLAR 21
  • İbrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelin ata binmiş ya nasip demiş.
    Cevapla
  • Herodot Kamil 5 yıl önce Şikayet Et
    Sadaka ömrü uzatır
    Cevapla
  • KahramanMaraşlı 5 yıl önce Şikayet Et
    17 milyon Euro'ya transfer olmuş bu futbolcunun canı ne kadar önemliyse uçaktaki herhangi bir sıradan vatandaşın canı da aynı derece önemlidir. İnşallah düşmemiştir.
    Cevapla
  • Fizikçi 5 yıl önce Şikayet Et
    haberden anladığım kadarı ile futbolcuyu getirmesi için göderilen özel bir uçak ve sadece futbolcu ve pilot uçakta bulunmaktaymış. Umarım kurtulurlar ama genelde yaşama ihtimali çok düşük oluyor uçak ve helikopter kazalarında.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    17 milyon dolar uctu gitti
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    O parayı kaza ve Hayat sigortası karsiliyor. Futbolcu sözleşmelerinde sigortalar mutlaka var
    Cevapla
  • Rad 5 yıl önce Şikayet Et
    Düştü o uçak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle