Almanya'dan flaş Mesut Özil açıklaması

Mesut Özil'in dün tarihi bir karar vererek Alman Milli Takımı'nı bıraktığını açıklamasının ardından Almanya Futbol Federasyonu'ndan konuyla ilgili açıklama geldi.

Almanya'dan flaş Mesut Özil açıklaması
Almanya'dan flaş Mesut Özil açıklaması
GİRİŞ 23.07.2018 16:34 GÜNCELLEME 23.07.2018 16:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Londra'da çektirdiği fotoğrafın ardından Almanların hedef tahtasına oturttuğu Mesut Özil, dün tarihi bir karar alarak milli takımı bıraktığını duyurmuştu.

29 yaşındaki yıldız futbolcunun bu kararının ardından Almanya Futbol Federasyonu (DFB), resmi internet sitesinden konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

"KENDİSİNE MİNNETTARIZ"

Mesut'a bugüne kadarki katkılarından ötürü teşekkür edilen açıklamada "Mesut Özil, Alman Milli Takımı'nın son dönemde elde ettiği başarılara gerek saha içi gerekse de saha dışında büyük katkıda bulundu. Özellikle 2014 Dünya Kupası şampiyonluğundaki katkısı çok kritikti. Gösterdiği olağanüstü performanstan ötürü kendisine minnettarız." ifadelerine yer verildi.

Almanya Futbol Federasyonu, yıldız futbolcunun tercihine saygı duyduklarını belirtirken bununla birlikte önemli bir oyuncularını kaybetmekten ötürü üzgün olduklarını vurguladı.

"IRKÇILIĞI KABUL ETMİYORUZ"

Yapılan açıklamada Mesut Özil'in federasyona yönelttiği ırkçılık suçlamaları ise kesin bir dille reddedildi. 

"Federasyonumuzun ırkçılıkla ilişkilendirilmesini reddediyoruz." diyen DFB, "Yıllarca Almanya'da on binlerce mültecinin futbol ailemize katılmasını sağladık. Biz kültürel çeşitliliğe önem veriyoruz. Bundan sonra da entegrasyon çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz." sözlerini kullandı.

YORUMLAR 7
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya nın uzman olduğu tek konu ırkçılık tır.tarihinize bakın Almanya
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    ilkaydan da ayni hareketi bekliyoruz
    Cevapla
  • Birol 5 yıl önce Şikayet Et
    Entegre demek özelliğini kaybetmeden bulunduğu ortama uyum sağlamak demektir, Mesut'un ne uyumsuzluğunu gördünüz ki? Adam Türklüğünü kaybetmeden Almanya'ya gayet iyi uyum sağlamıştır, ta ki Reis ile resim çektirene kadar değil mi! Sizin sorununuz Mesut'la değil onu siz de biz de çok iyi biliyoruz birbirimizi kandırmayalım lütfen!
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizin entegrasyon dediğiniz asimile etmek. Cem Özdemir gibi hain olursa size göre iyi. Mesut Özil gibi milli benliğine sahip şuurlu olursa kötü öyle mi. Sonrada kalkıp Irkçılık yapamadık deyin iki yüzlü almanlar.
    Cevapla
  • kırkdort 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • sinan 5 yıl önce Şikayet Et
    Karaktersizler ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle