Ronaldo transferi Avrupa basınında!

İspanya basını, Real Madrid'in yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo'nun İtalyan ekibi Juventus'a transferine geniş yer verdi.

Ronaldo transferi Avrupa basınında!
Ronaldo transferi Avrupa basınında!
GİRİŞ 11.07.2018 12:40 GÜNCELLEME 11.07.2018 12:44

Spor gazetelerinden Marca, Ronaldo'nun gidiş haberini, "Dengi olmayacak" manşeti ile duyurdu.

İlk sayfada Ronaldo'nun kaydettiği 451 golü atılan takımların logolarıyla kaplı toplarla gösteren gazete, haberinde "Cristiano Ronaldo artık Real Madrid oyuncusu değil." denilerek, Portekizli yıldızın 112 milyon avroya Juventus'a gittiği kaydedildi. 

 

 

Haberde ayrıca, Real Madrid'in serbest kalma bedeli olan 1 milyar avroyu 112 milyon avroya düşürerek gidişi kolaylaştırdığı ve bu durumu oyunucunun takımın artık kendisini istemediği şeklinde değerlendirdiği belirtildi. 

Gazetenin başka bir haberinde ise, transferin bir çok kulübü etkileyeceği belirtilerek, "Cristiano Ronaldo, transfer piyasasında domino etkisine yol açabilir. Avrupa'da 5 kez yılın futbolsucu seçilen Cristiano Ronaldo'nun Juventus'a transferi piyasada domino etkisine yol açacak potansiyeliyle Avrupa futbolunu sarsabilir." değerlendirmesi yapıldı.

- "Ciao, Ronaldo"

Diğer bir spor gazetesi AS, manşetten verdiği haberde, "Ciao, Ronaldo" başlığını kullandı. Ronaldo'nun bu yaz Real Madrid'i bırakmayı aylardır düşündüğü yazılan gazetede, yıldız futbolcunun her bir sezon için 30 milyon avro alacağı belirtti.

Şampiyonlar Ligi finalinde Ronaldo'nun takımdan ayrılacağının işaretini verdiğinin vurgulandığı haberde, "Ronaldo bu andan itibaren de tekliflere baktı ve Juventus'ta karar kıldı. Real Madrid ise gitmek isteyenin kendisi olduğunu teyit etmesi durumunda onu satmayı kabul etti." denildi.

- "En çok değer veren" takıma gidiyor"

El Pais, "Cristiano, Madrid'deki altın çağın ardından Juventus'a gidiyor" başlığıyla verdiği haberde, oyunucunun takım tarihinin en skorer oyuncusu olduğu ve taraflar arasındaki anlaşmazlığın vurgulanmasının ardından gitme kararı aldığı ifade edildi.   

El Mundo gazetesinde ise, oyuncunun Real Madrid'deki maaşının 23 milyon avro olduğu ve takımın bunu artırmak istemediği, Juventus'un ise 30 milyon avro teklif ettiği belirtilerek, Ronaldo'nun da kendisine "en çok değer veren" takımdan yana tercihini kullandığı yazıldı. 

İTALYA BASINI DA RONALDO'YA GENİŞ YER AYIRDI

İtalyan basını, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun İspanyol takımı Real Madrid'den İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Juventus'a transfer olmasını, "rüya gibi" ve "inanılmaz ama gerçek" diye niteleyerek sevinçle karşıladı.

İtalyan ANSA ajansı, Ronaldo'nun Real Madrid'den Juventus'a transfer olduğunu bildirdiği haberinde, futbol camiasından gelen tepkilere de yer verdi.

Ronaldo'nun yeni takım arkadaşlarından Paulo Dybala'nın "Hoş geldin Cristiano" ve Sami Khedira'nın "Bu harika bir gün" şeklindeki ifadelerinin aktarıldığı haberde, kulübün eski teknik direktörlerinden Fabio Capello'nun kulüp başkanı Andrea Agnelli'yi tebrik ettiğine ve "Buna inanamıyorum" şeklindeki mesajına yer verildi.

- "İnanılmaz ama gerçek"

La Gazzetta dello Sport gazetesi, "Ronaldo, Juventus'un başyapıtı, ani değişiklik herkes için gol oldu" başlığıyla verdiği haberinde, şunları kaydetti:

"İnanılmaz ama gerçek, o geldi. Birkaç gün öncesine kadar basitçe bir rüya veya eleştirenler için 'yaz ortası gafı' olan şey, Andrea Agnelli'nin Yunanistan'daki unutulmaz ani atağıyla gerçekleşti. Eve 5 FIFA Altın Top Ödüllü parlayan bir kupayla döndük. Cristiano Ronaldo, dünyanın en güçlüsü, gelecek dört yıl boyunca bizim statlarımızda, siyah-beyaz renkler içinde oynayacak."

- "Hoş geldin Ronaldo"

Tuttosport gazetesinde, Ronaldo'ya en içten şekilde "Hoş geldin" dileklerinin iletildiği belirtildi.

Haberde, "Juventus, yüzyılın rüzgarını elde etmek için doğru adamı, doğru zamanda seçti. Serie A'yı tekrar dünyanın merkezine oturtmak oldukça çarpıcı, medya cazibesini küresel boyutta artırıyor. Sonbaharda Juventus, 121. yaşına girecek ama hiç bu kadar iyi olmamıştı. Hoş geldin Ronaldo. Futbolumuzun seni ne kadar çok beklediğini bilemezsin." ifadelerine yer verildi.

- "Ronaldo, tarihi bir operasyon oldu"

La Repubblica gazetesi, "Resmi: Cristiano Ronaldo Juventus'ta" başlığıyla duyurduğu haberinde, Serie A Başkanı Gaetano Micciche'nin "Cristiano Ronaldo, sadece Juventus için değil, Torino şehri ve aynı zamanda İtalyan sporu için de tarihi bir operasyon oldu. Bütün İtalyan futbol sistemi, hem performans ve yarış hem de sektöre değer katılması bakımından yarar sağlayacak." şeklindeki değerlendirmesini okurlarına aktardı.

- "Rüya gerçek oldu"

İtalya'nın bir diğer önemli gazetesi La Stampa'da ise Ronaldo'nun Juventus'a transferine ilişkin, "Rüya gerçek oldu, Cristiano Ronaldo artık bir Juventus oyuncusu." yorumuna yer verildi.

- "İşte o Ronaldo, bugün Juventus'ta"

Corriere dello Sport'ta ise "İnanamıyorum" başlığıyla verilen bir yorum haberinde, şunlar kaydedildi:

"Ronaldo, Real Madrid-Barcelona maçlarını televizyonda tıpkı bir İspanyol gibi kocaman gözler ve atan bir kalple takip etmemizi sağladı ki o ve Messi'nin sahada olduğu El Clasico, her zaman için kaçırılmayacak bir etkinlik olmuştur. Peş peşe 3 şampiyonluk almış, bütün stadın çılgınca alkışladığı ters akrobasinin Ronaldo'su. İşte o Ronaldo, bugün Juventus'ta."