Almanlara sert tepki! 'Mesut ve bana karşı...'

İlkay Gündoğan, Alman Haber Ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada, Almanya Milli Takımı'nın diğer Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil ile Londra'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmelerini değerlendirdi ve Alman kamuoyundan kendilerine yönelik yapılan ağır eleştirilere cevap verdi.

Almanlara sert tepki! 'Mesut ve bana karşı...'
Almanlara sert tepki! 'Mesut ve bana karşı...'
GİRİŞ 06.06.2018 13:29 GÜNCELLEME 06.06.2018 13:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Almanya Milli Takımı kampında konunun konuşulduğunu, takım arkadaşlarının bu buluşmanın nasıl gerçekleştiğini bilmek istediklerini anlatan İlkay, "Gerçekten çok fazla açıklama yapmak zorunda değildik." ifadelerini  kullandı.

Londra'da, Türkiye'den gelenlere bursların verildiği bir etkinliğe davet edildiklerini ifade eden 27 yaşındaki futbolcu, "Premier Lig'de oynayan tüm Türk kökenli futbolcular davetliydi. Bu kapsamda bu buluşma gerçekleşti ve fotoğraflar çekildi." değerlendirmesinde bulundu.

"Tepkiler beni incitti"

Alman kamuoyunda kendilerine yönelik eleştirileri değerlendiren İlkay Gündoğan, "Tepkiler beni incitti, özellikle kişisel hakaretler. Çünkü Mesut Özil'e ve bana karşı öne sürülen bir takım iddiaların yüzde yüz doğru olmadığını düşünüyorum." şeklinde görüş belirtti.

Mesut Özil ile Almanya'da özellikle son yıllarda entegrasyona çok destek verdiklerine işaret eden İlkay Gündoğan, "Biz, göçmen kökenlilerin oranının yüksek olduğu Gelsenkirchen'de doğduk ve büyüdük. Şimdi bizim uyum sağlamadığımız ve Alman değerleriyle yaşamadığımız şeklinde gösterilmemiz benim için ağır bir darbeydi." değerlendirmesini yaptı.

"Kendime hakaret ettirmeye de izin vermem"

Her zaman eleştiriye açık olduğunu vurgulayan tecrübeli futbolcu, "Her insanın kendi görüşü vardır. Bundan dolayı ifade özgürlüğü var. Ben bunu savunuyorum. Bunu Almanya'da tamamen normal buluyoruz. Almanya'da doğup büyüdüğüm için kendimi bundan dolayı ayrıcalıklı hissediyorum. Buna eleştirilere cevap vermek de dahildir. Ancak kendime hakaret ettirmeye de izin vermem." yorumunda bulundu.

"Türkiye ile çok güçlü bağlarımız var"

İlkay Gündoğan, buluşmada siyasi bir mesaj vermenin söz konusu olmadığını ifade ederek, "Türk kökenimiz nedeniyle Türkiye ile çok güçlü bağlarımız var." açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 3
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben olsam incinmezdim. Belki incinmiş gibi yapardım küfüre karşı. Kafirlere düşmana korku salan bir Cumhurbaşkanımız olduğu için iftihar ediyorum. Elhamdülillah.
    Cevapla
  • cemcan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk kökeni nedir yav. Türksün lan
    Cevapla
  • Hulusi 5 yıl önce Şikayet Et
    Alman ülkesine hizmet edin , gavurlar sizin degerinizi cok iyi bilir
    Cevapla