Everton forması giyen milli futbolcumuz Cenk Tosun, genç futbolculara tavsiye vererek, "Avrupa'ya gidin ama Türk gibi yaşamayın, oranın kültürüne alışın" dedi.

Devre arası Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan Cenk Tosun, İngiltere'deki yaşamına dair BBC Türkçe'ye röportaj verdi. Cenk, alışma sürecini anlatırken, genç oyunculara da Avrupa'ya transfer olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. 

"AVRUPA'DA GİTTİĞİNİZ ÜLKENİN KÜLTÜRÜNE ALIŞIN"

A Milli Takım'daki genç futbolcularla sık sık konuştuğunu ifade eden Cenk Tosun, "Milli Takım'dan genç arkadaşlarımla konuşuyorum, Avrupa'ya gidin diyorum, kimse Türklüğe laf etmiyor, biz vatanımızı çok seviyoruz, ülkemizi çok seviyoruz ama Türk gibi yaşamayacaksın yurtdışına gittiğinde. Cengiz'e de hep onu söylüyorum, sosyalleş diyorum, kendine ev tut, arkadaşların gelecek gidecek sana, dilini de öğren, orada yaşayan insanlar gibi yaşa. Arkadaşlarınla dışarıda vakit geçir, oraya gidip Türk gibi yaşamaya devam edersen farklı kültürlere alışamıyorsun." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 58 Yorum Var
  • 3659 10.04.2018 08:35
    Yazıklar olsun sana.Biraz dürüst olda çık özür dile ve gençlaride zehirleme.
  • Muhammed 10.04.2018 06:20
    Mesela yarın İngiltereden Hollanda'ya transfer oldun ordada sosyalleşecekmisin cenk
  • Fatih Özcan 10.04.2018 04:08
    Yazık ezik onlar senin ulkene gelince Türk gibimi yaşıyor
  • laz 10.04.2018 00:04
    Tam olarak kötümü yada iyimi ne demiş belirsiz...günah keçisi ilan etmek doğru değil. ..
  • Hakk 09.04.2018 22:52
    Cenk bey, bi kişi söyleyin Türkiye'ye gelib türk gibi yaşayan oyuncu. Çok yalnış bencede. Umarım haklı sebeplerin vardır.
Daha fazla yorum görüntüle