İngiliz basını Cenk Tosun'u konuşuyor!

Everton, Tottenham karşısında sahadan 4-0 mağlup ayrılsa da milli futbolcu Cenk Tosun, ilk maçındaki performansıyla izleyenlerin ve Ada basınının beğenisini kazandı.

İngiliz basını Cenk Tosun'u konuşuyor!
İngiliz basını Cenk Tosun'u konuşuyor!
GİRİŞ 14.01.2018 14:13 GÜNCELLEME 14.01.2018 16:50
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Daily Mail, "Zorlu ilk maça rağmen Cenk Tosun umut verici bir oyun sergiledi. Topla buluşmak ve topu gol yollarına göndermek için güçlü bir şekilde mücadele etti." derken, Everton adına en yüksek puanı milli golcüye verdi. 

The Guardian gazetesi de Cenk Tosun'un forma giymesinin Everton adına maçtaki tek olumlu gelişme olduğunu aktardı. Gazete, "Cenk Tosun, Romelu Lukaku'nun ayrılmasından sonra takımın hücum hattına mücadele ve hareketlilik getirdi." ifadesini kullandı.

İngiltere'nin bir başka gazetesi Daily Mirror ise Beşiktaş'tan 22 milyon avro net bonservis bedeliyle transfer edilen Türk futbolcunun, takım arkadaşı Wayne Rooney ile Premier Lig'in en etkili savunma hatlarından birine karşı mücadele ettiğini yazdı. 

Öte yandan Cenk Tosun'un teknik direktörü Sam Allardyce ve takım arkadaşları da ilk karşılaşmasının ardından milli oyuncudan övgüyle bahsetti.

Allardyce, Premier Lig'de ilk kez forma giyen ve 62 dakika oyunda kalan Cenk Tosun'un fiziksel ve mental olarak kendini bulacağını ve gol yollarındaki yeteneğinin kendilerine yardımcı olacağını umduğunu söyledi. Takım kaptanı Phil Jagielka ise 26 yaşındaki golcü için "Sadece birkaç gündür burada olmasına rağmen kendini gösterdi. Topa ilk dokunuşları ve top kontrolü mükemmeldi." yorumunda bulundu.

Rio Ferdinand: 'Arkası dönük harika oynadı'

Manchester United'ın efsane isimlerinden Rio Ferdinand, Cenk Tosun'un Tottenham maçındaki performansını yorumladı. 

Milli forveti beğendiğini dile getiren Ferdinand "Umarım Everton, Cenk Tosun'la sözleşme imzalarken ona hücumda yalnız kalacağını söylemiştir. Beşiktaş'ta bu duruma alışık değildi ancak Everton'da alışmak zorunda. Bazı anlarda arkası dönük harika oyunlar oynadı. Agresifti ve fiziksel oynadı. Gylfi, Sigurdsson ve Rooney gibi kaliteli ayaklar var çevresinde. Topa daha sağlam basmayı becerirse, birlikte daha kreatif olabilirler.” dedi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • KIRKiKi 6 yıl önce Şikayet Et
    maçı izledim tosuna top gelmedi babeli Q7 olmadan o tamımla hiç bişey yapamaz
    Cevapla
  • sereflikochisar*06* 6 yıl önce Şikayet Et
    turk oyuncumuza basarilar dilerim... gurur duymak lazim. insallah bizi guzel temsil edersin
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    ilk maçta 4 gol yemek rezilliktir. yazıklar olsun. galipolan allahtir
    Cevapla
  • a erduman 6 yıl önce Şikayet Et
    ne sacmaliyorsun kardess
    Cevapla
  • dadas45 6 yıl önce Şikayet Et
    cenk tosun türkiyeye kısa sürede yol alır beşiktaşada kıralık gelir 4 gol yemişler ne başarısı bu yaw dersen cenk 4 gol atmış arda gibi adam başarılı olamadı cenk tosun türkiye ligiine benzemez avrupa ligleri kendine yazık etti
    Cevapla
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Abartmayin arkadaşlar cenkin ilk maci inşallah başarili olur 1ay sonra yerin dibine sokarlar bizim basin rahat biraksin cenki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle