Dünyanın en iyisi Real Madrid

FIFA Dünya Kulüpler Kupası final maçında İspanya temsilcisi Real Madrid, Brezilya ekibi Gremio'yu 1-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Dünyanın en iyisi Real Madrid
Dünyanın en iyisi Real Madrid
GİRİŞ 16.12.2017 22:04 GÜNCELLEME 16.12.2017 22:43
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde Gremio'yu 1-0 mağlup eden Real Madrid, organizasyonda şampiyonluğa ulaştı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'deki Zayed Sports City Stadı'nda oynanan final mücadelesinde, son UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile Güney Amerika Futbol Konfederasyonunun (CONMEBOL) düzenlediği Libertadores Kupası'nı kazanan Gremio karşılaştı.

Karşılıklı ataklarla geçen mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle girdi.

RONALDO SAHNEYE ÇIKTI

İkinci yarıya hızlı başlayan Real Madrid'te Cristiano Ronaldo, 53. dakikada frikikten ağları sarsarak takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın kalan dakikaların başka gol olmadı ve İspanya temsilcisi, kupayı müzesine götürdü.

ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ

Daha önce 2014 ve 2016'da kupaya ulaşan Real Madrid, üçüncü kez turnuvadan zaferle ayrıldı ve ezeli rakibi Barcelona ile turnuvanın en başarılı takımı unvanına ortak oldu. Eflatun-beyazlılar, bu kupayı üst üste iki kez kazanan tek kulüp unvanını da aldı.

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'ndaki iki maçta birer gol atan Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Ronaldo, turnuvadaki gol sayısını 7'ye çıkararak organizasyonun en golcü ismi oldu.

TEK TAKIM GALATASARAY

Real Madrid, 21. yüzyılda Avrupa ve dünyada çıktığı finaller içinde sadece 2000 yılındaki süper Kupa finalinde Galatasaray'a kaybetti.

YORUMLAR 37
  • tayyip güneş 6 yıl önce Şikayet Et
    o dönem kıtalar arası kupa oynanmadı sırf , fifanın hazımsızlığından bir türk takımının bu kupayı da alarak 3 te 3 yapmasından korktular , kafirler.. birlik olun birlik çekişmeyin , türkiye liginde farklı fikirlerde olabilirsiniz ama dünyada birlik olun kimsenin ekmeğine yağ sürmeyin , zararını yine biz çekeriz.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekleri tarih yazar tarihide Galatasaray
    Cevapla
  • garip 6 yıl önce Şikayet Et
    adamların yaptıklarına bak bir de bizim gurur duyduğumuz şeye
    Cevapla
  • başlık 6 yıl önce Şikayet Et
    Bende real madridi galatasaray şampiyon yaptı sandım
    Cevapla
  • levocan 6 yıl önce Şikayet Et
    yaw he he
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle