Newcastle United'a talip çıktı!

İngiliz iş kadını Amanda Staveley, yakın zamanda satılığa çıkarılan Premier League kulübü Newcastle United'ı Mike Ashley'den almak için 300 milyon sterlin teklif etti.

Newcastle United'a talip çıktı!
Newcastle United'a talip çıktı!
GİRİŞ 19.10.2017 16:09 GÜNCELLEME 19.10.2017 16:09

Şehrin önde gelen iş kadınlarından biri olan Amanda Staveley'nin, Premier Lig kulubü Newcastle United'ı satın almak için 300 milyon sterlin teklif verdiği ortaya çıktı.
 
Orta Doğu ve Çin'de yatırım fonları olan PCP Capital Partners'ın sahibi Staveley'nin, Newcastle United kulubününün sahibi Mike Ashley ile görüşmelerde bulunduğu anlaşıldı.
 
İki hafta önce bir parkta görüşme yaparken görülen Staveley, anlaşma müzakereleri başlatıldığı yönündeki söylentilerin dolaşmasının ardından durumu halka açıklamak zorunda kaldı.
 
Yorkshire doğumlu 44 yaşındaki Staveley, finans sektöründe faaliyet gösteriyor.
 
Premier Lig ekibi için 300 milyon sterlini gözden çıkaran Staveley'in, Manchester City'nin 2008'de Şeyh Mansur'a satışını yöneten kişi olması da dikkat çeken unsurlar arasında.   Daha önce de Liverpool için teklif veren Stavley'in güçlü, küresel ve hızlı büyüme fırsatı nedeniyle Newcastle'ı hedef aldığını söyleniyor.
 
Newcastle United'ı 2007'de 134 milyon sterlin karşılığında satın alan ve kulübü resmi olarak bu hafta başında satışa sunan Ashley'nin ise, kulübün fiyatını artırmak için daha fazla teklif almaya hevesli olduğu biliniyor. Öte yandan, Newcastle United'a sahip olmak isteyen Amanda Staveley, Prens Andwrew'un eski kız arkadaşı olarak da biliniyor. (Habertürk)