Hollanda'da inanılmaz geri dönüş! Taraftar coştu

Hollanda Ligi Avrupa playoff maçında Utrecht, ilk maçta 3-0 yenildiği AZ Alkmaar'ı sahasında nefes kesen maçta penaltılarla eledi.

Hollanda'da inanılmaz geri dönüş! Taraftar coştu
Hollanda'da inanılmaz geri dönüş! Taraftar coştu
GİRİŞ 28.05.2017 16:47 GÜNCELLEME 28.05.2017 16:47

Hollanda Ligi'nde Avrupa Ligi'ne katılacak son takımı belirleyecek playoff maçında Utrecht ile Az Alkmaar rövanş maçında karşılaştı. İlk maçı 3-0 kaybeden Utrecht, inanılmaz bir geri dönüşe sahne olan maçta Alkmaar'ı penaltılarla eledi ve Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazandı.

Utrecht'e Avrupa Ligi'ni getiren goller 12. dakikada Willem Janssen, 28. dakikada Sebastien Haller ve 82. dakikada Gyrano Kerk kaydetti.

Ev sahibi ekipte Sebastien Haller 90. dakikada penaltı atışından yararlanamadı ve maç uzatmaya gitti. Alkmaar'da Derrick Luckassen, 67. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Uzatmalarda da eşitlik bozulmazken penaltılar nefes kesti. 10 kişi ile penaltılara kadar iyi dayanan ve kalesinde tam 32 şut gören Alkmaar, penaltı atışlarında 3-1 öne geçti. Bir gol bulması durumunda finale yükselecek Alkmaar, 2 atıştan da yararlanamadı ve Utrecht penaltılarda 4-3 üstünlük kurarak Avrupa Ligi'ne katılan son takım oldu.